Nou, jongens, komop. Bijna kerstmis, 1 op de 365 dagen in het jaar vrede op aarde moet toch lukken, met ons zesmiljarden. Als we maar willen. We kennen allemaal de ontroerende geschiedenissen van de Christmas Truces in de Eerste Wereldoorlog, waarbij jongens die elkaar de godganse dag naar het leven stonden, hun vijandelijkheden staakten en een potje voetbalden in No Man’s Land. Is toch práchtig.

Dus, mensen, gaat het lukken denkt u, een dagje vrede? En als dat bevalt, zullen we het dan gewoon wat vaker doen? Het is niet zo dat er per se een Heilandverjaarspartijtje moet zijn om eens een dagje niet elkander de hersens in te slaan, vindt u niet? Daarom.

Mooi, kijk, zo eenvoudig kan het zijn. Oh, er zijn wel wat afspraken dan, om vrede te hebben. Zo gaan we elkaar niet kwetsen. Natuurlijk, gekwetste gevoelens zijn geen reden voor geweld maarrrrrr zo onvoorstelbaar is het niet, dat je eens ontploft als men keer op keer lelijke dingen blijft zeggen over je profeet, of je geloof, of je manier van omgaan met vrouwen. Zei ik vrouwen? Vrouwen kunnen ook bijdragen aan wereldvrede.

Dames, trek wat nets aan. We willen een dagje wereldvrede, is het dan echt te veel gevraagd om er niet al te uitnodigend bij te lopen? Anders krijg je weer gedoe met hebberige mannen en echt, zo erg is het niet, een paar centimeters minder huid laten zien om gewoon lekker met rust gelaten te worden. Of hebben we dat niet over voor vrede, mmmh? Willen we soms dat het alsmaar oorlog blijft? Nou dan.

Verder, wees gewoon lekker jezelf. Ook als je homo bent, tuurlijk! Alleen wrijf het andere mensen niet in, ga niet zomaar hand in hand lopen. En zo feminien zoals sommige homomannen zijn, of zo mannelijk zoals sommige lesbiennes, dat is wel lastig qua wereldvrede. Als je zomaar kan zien dat iemand homo is, super kwetsend en onnodig en dat mensen dan gaan schelden (of erger) is een bedreiging van vrede op aarde. Dus geef geen aanstoot, dan blijft iedereen kalm.

Humor mag, vredig samenzijn opluisteren met een mopje en een gulle lach, prachtig! Volg voor het maken van grappen wel deze bindende flowchart, om ongelukken te voorkomen. Spotprenten zijn alleen toegestaan als ze over Geert Wilders of Jezus gaan. Alle andere grappen zijn een bedreiging voor de wereldvrede omdat er anders mensen zichzelf en/of anderen tot ontploffing gaan brengen.

Ziet u nou wel? Als we allemaal meebuigen en toegeven een beetje inschikken, is er geen reden om geweld te vrezen. Zalig kerstfeest uiteinde.