Journalistiek Nederland heeft vandaag een zeer diep dieptepunt bereikt. Intellect Gerard Joling, bekend van zijn haast malafide muzikale meesterwerken als ‘Lieveling’ en ‘Vol gas’ heeft een artikeltje cadeau gekregen. Op nu.nl kan men de poëtische woorden van de Topper lezen. Het artikel heeft evenveel intellectuele diepgang als de diepgang van de titels van zijn nummers.

Bij onze Geer is namelijk al vijf keer ingebroken. Dat is erg vervelend voor hem. Waarom nu.nl hier een artikel aan wijdt is één vraag, maar waarom er geen eindredacteur naar dit vodje heeft gekeken is de échte vraag.

Meneer Joling wil namelijk dat de politie meer bevoegdheden krijgt. Welke bevoegdheden de politie moet hebben laat de smartlappenzanger niet weten. Gewoon, meer. Met de openbarende woorden ‘ik vind dat we onszelf moeten kunnen verdedigen’ doet hij nog een duit in het zakje. Van noodweer zal hij vast nog niet gehoord hebben, maar wat verwacht je dan ook van deze ondoorgrondelijk wijze artiest?

Ook over kraken heeft meneer wat te zeggen. Als er een vrouw van zeventig onder de douche staat mogen buitenlanders haar huis niet kraken, zegt hij. Als het aan hem lag zou ‘ie ze een kopje klein maken met een ‘hakmes’. Oh, en het land wordt ook overgenomen door buitenlanders.

Je kan je afvragen of Joling met een slok op heeft gebeld met nu.nl, maar je kan het je ook niet afvragen: het is Gerard Joling, immers. Nu.nl mag zich diep schamen om het feit dat aan deze infantiele, ongefundeerde en simpelweg domme haatzaaijerij ook maar één letter wordt besteed.

Afbeelding: Wikimedia Commons