De overheid sluit 80 moskeeën waar zij geen controle op heeft, en waar wordt opgeroepen tot haat en geweld. Dit gebeurt niet hier, want zo iets kan helemaal niet in Nederland. Dan worden de PvdA, GroenLinks en D66 boos en gaan blèren over islamofobie, samen met de door deze partijen rijkelijk gesubsidieerde ‘spreekbuizen’ en ‘voormannen’ van de islamitische gemeenschap. Deze rigoureuze maatregel werd getroffen in Tunesië, het enige land waar de Arabische ‘Lente’ wél heeft geleid tot wankele eerste schreden naar een vrije democratie. Daar houden islamisten helemaal niet van, democratie, tenzij de democratie doet wat zij willen maar daarover straks meer. In Tunesië weet men inmiddels wat de gevolgen zijn van het geraaskal in zulke haatpaleizen. Daar wel. Misschien daarom deze voortvarende aanpak van het Kwaad.

In Nederland kennen wij vrijheid van godsdienst, een groot goed. De islamitische gemeenschap hier te lande doet er haar voordeel mee, want zelfs de meest anti-westerse mohammedaan zal gretig gebruikmaken van vrijheden waar ze in Saudi Arabië of Qatar alleen van kunnen dromen. In de Geleense Al Houda-moskee predikte tot tweemaal toe de veroordeelde terrorist Abdallah Ouabour , die lid was van van een Belgische Al Qaida-cel. De moskee is nog gewoon open, misschien dat onze overheid pas na het doodschieten van badgasten in Zandvoort zoetjesaan gaat overwegen of we dergelijke tenten eens moeten dichttimmeren. Maar misschien ook niet want we moeten moslims niet kwetsen, immers.

Hier stijgt er een woedend gehuil op bij de usual suspects als de bouw van 2 (twee) moskeeën NIET doorgaat na bezwaren van omwonenden. Het wordt steeds moeilijker om een moskee te bouwen! Schuld van de PVV! Angst voor de islam! De media scheppen een verkeerd beeld! In een stuk in Trouw, dat leest als een waar who’s who van Subsidislamitische voormannen, is het verongelijktheid wat de klok slaat. Dit bedoel ik dus met een islamistische opvatting van democratie: prachtig en handig totdat volkomen democratisch besloten wordt dat een specifieke moskee er niet zal komen. Heeft niets te maken met de vrijheid van godsdienst, moskees bouwen an sich is niet verboden.

Wel speelt, althans in Gouda, een ander prachtig Westers principe: wij kennen de scheiding van kerk en staat. Voor nota bene het CDA en de Christenunie in die stad reden om tegen gemeentelijke facilitering van een moskee te stemmen. D66 bestond het om te zeggen: “voor de Grondwet zijn alle burgers gelijk, maar sommige gelovigen zijn meer gelijk dan anderen.”

Boehoe.

Als een moskee met glasheldere, niet-Midden Oosterse financiering, zonder banden met haatpredikers, volgens gemeentelijke bestemmingsplannen en na goed overleg met eventuele, van te voren geïnformeerde, omwonenden tot stand kan komen, dan mag je in Nederland een moskee bouwen ja. Zanzen, ElForkani, Azarkan en hoe alle beroepsislamiseerders die ons arme land herbergt ook mogen heten, gaan voorbij aan het feit dat vrijwel nooit aan al deze voorwaarden wordt voldaan. Ze vergeten gemakshalve dat omwonenden en overheden na jaren van aanslagen en radicalisering niet zo blij zijn met meer islam in hun gemeenten. Ze gedragen zich als kleine kinderen die jarenlang zijn verwend en hun zin kregen met jengelen en dreigen met scenes schoppen, en nu opeens aan een strenge doch rechtvaardige opvoeder zijn toevertrouwd.

Democratie jongens. Iedereen is voor de wet gelijk, alleen de tijden van het buigen van de regels uit angst om voor ‘racist’ of ‘islamofoob’ te worden uitgemaakt zijn langzaamaan wel voorbij. Mij benieuwen of ze dan nog steeds zo blij zijn met onze Grondwet en democratie, of misschien zal blijken dat zij daaromtrent de opvatting van de Turkse president Erdogan delen: “Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten”