Jeroen Adema over Justine van de Beek, Anna Steijn en de Social Justice Warriors. 

 

Justine, dus

De facepalm van de week gaat naar Justine. Justine van de Beek wond zich op over het feit dat Nivea gezichtscrème voor mannen op de markt brengt. Want dames en heren: Gezichtscreme is gender neutraal…

Justine is het levend bewijs dat een gang naar de universiteit geen garantie op intelligentie betekent. Want zo reageert ze op Twitter. Nivea zegt dat deze gezichtscrème voor mannen is om er geld mee te verdienen. Wat had ze dan gedacht? Dat Nivea die meuk gratis en voor niets weggaf? Natuurlijk wil Nivea er geld aan verdienen. Het is geen charitatieve instelling.

Trouwens, en dat krijgt ze ook uitgelegd, de mannenhuid steekt anders in elkaar dan de vrouwenhuid. Maar dat gaat er bij Justine niet in. Dat ze deze uitleg krijgt van iemand met verstand van cosmetica mocht niet baten. Ze houdt vast aan haar eigen gelijk.

Accepteer het nu gewoon eens dat er een verschil bestaat tussen man en vrouw. Accepteer nu maar gewoon dat gender neutrale geneuzel onzin is dat alleen maar door wat hysterische D66’ers en GroenLinks-aanhangers uit de Randstad als belangrijk wordt ervaren. Kortom, genderneutraliteit is het domein van de Social Justice Warrior, de SJW.

Trouwens, DWARS houdt haar/zijn/onzijdig congres in Groningen, dus de nieuwe generatie SJW’ers wordt weer klaargestoomd.

 

Bang voor de gekleurde medemens?

Een goede tweede in de ‘facepalm van de week’-competitie is Anna Steijn (Anusha Nzume). Zij claimt dat de witte mens bang is voor de gekleurde medemens. Nou nee, met de meeste gekleurde medemensen heb ik geen enkel probleem. Het is alleen de hysterie van figuren zoals Anna Steijn en Sylvana Simons die mijn weerzin opwekt. Zij zien achter iedere boom een racist en willen blanke Nederlanders collectief de schuld geven voor het slavernijverleden. Terwijl een boerenknecht in Oost-Groningen, een arbeider uit Enschede of een matroos uit Amsterdam in de negentiende eeuw ook geen prettig leven leidde. Niet alleen de gekleurden maar ook de blanke arbeider werd onderdrukt. De vakbonden en de sociaaldemocraten ontstonden niet omdat het allemaal perfect ging in de negentiende eeuw.

Trouwens, zo ver ik weet leeft er niemand meer die onder het slavernijverleden geleden zou kunnen hebben. Dus waarom daar nog steeds zo op lopen hameren? We weten het wel. Ga je liever druk maken over andere dingen dan over Zwarte Piet of niet bestaand institutioneel racisme.

 

Elitaire nietsnutten

De SJW’er is in wezen niets meer dan een elitaire nietsnut met een zeer selectieve verontwaardiging. Zij willen een lijnverbinding tussen Europa en Afrika om alle vluchtelingen én zogenaamde vluchtelingen op te halen en bewijzen daarmee onze maatschappij geen goede dienst. Kansloze sociaaleconomische migranten moet je zoveel mogelijk buiten de deur houden. Vaak zijn ze niet gekwalificeerd voor het werk dat wij hebben en spreken ze geen Nederlands. Het gevolg is dat wij ze van een uitkering moeten voorzien. Want hoewel men daarvoor Nederlands moet kunnen spreken zijn er genoeg gemeenten waar men zich daar niets van aantrekt. Vooral de gemeenten waar GroenLinks in het college zit. Want bij de SJW’er is de wereld van iedereen en is Europa de sociale dienst van de wereld.

Trouwens, we hoeven we geen vluchtelingen naar Europa te halen om echte vluchtelingen goed te helpen. We moeten ze, waar mogelijk, in de regio opvangen en daar investeren in onderwijs en goede faciliteiten. Alleen als het echt niet anders gaat dan moeten de vluchtelingen in Europa worden opgevangen. Met dien verstande dat deze opvang tijdelijk is. Voor de gemiddelde Nederlander lijkt dit gezond verstand. Voor een SJW’er is dit puur en onversneden racisme. Alles is racisme. Mits het van witte mannen afkomstig is.

Maar ook als het gaat over genderneutraliteit slaan SJW’ers de plank mis. Werkelijk niemand zit te wachten op gender neutrale toiletten en over verhandelingen over genderneutraliteit. Het begrip voor transgenders, waarvan ik inzie dat het een probleem kan zijn zich daarover te praten, neemt daardoor niet toe. Wie zich echt druk wil maken over, voor de meesten van ons, relevante problemen moet eens praten met de bewoners van achterstandswijken. Met WAO’ers en ouderen die met een schamel AOW’tje moeten rondkomen. Nooit hoor ik SJW’ers zich kwaad maken over het feit dat een grote groep mensen hun zorg niet kunnen betalen. Te veel mensen die oprecht pech in hun leven hebben worden aan hun lot overgelaten. Zij hebben de pech met de verkeerde huidskleur geboren te zijn en niet in Amsterdam te wonen. Maar ach, zolang wij maar ons bezighouden over modieus geneuzel zoals genderneutraliteit en (niet bestaand) institutioneel racisme.

Maar goed. Ze schrijven zich maar bont en blauw op Joop.nl en De Correspondent, ze demonstreren maar lekker met poezenmutsjes op tegen Donald Trump. Dat lijkt allemaal mooi en nobel maar het is schijn. Geen enkele prominente SJW’er heeft een vluchteling in huis gehaald en hun kinderen gaan vast naar het Barlaeus Gymnasium of het Vossius. Sylvana Simons wil trouwens niet eens een relatie met een Afrikaanse, Antilliaanse of Surinaamse man. Want,

Als je op zwarte mannen valt, heb je echt een probleem. Vrouwen, wit en zwart, die op zwarte mannen vallen, zijn vaak alleen en lopen tegen dezelfde dingen aan. Ontrouw, onbetrouwbaarheid, het onvermogen van die mannen om over gevoelens te praten. Een Nederlandse vriendin van mij had een donkere vriend. Zijn samen op vakantie geweest en noem maar op. Krijgt ze opeens een telefoontje van hem: blijkt hij op het punt te staan met een ander te trouwen.

Tot zover het schrijnende racisme van de witte Nederlander. De SJW’er is schijnheilig en bewijst de maatschappij geen enkele dienst.

 

Foto: © Ewout Klei