Oh héll no. Nu-uh. NEIN. “We” zien “ons” eigen racisme niet, gaan we weer. Er is geen ‘we’. Ik ben geen ‘we’, u bent geen ‘we’, als het op racisme aankomt. Dit omdat wij allemaal verschillende opvattingen van racisme hebben. Zo vind ik negergrappen, net als joden-, vrouwen-, Turken- en homograppen, volstrekt niet bezwaarlijk, weer een ander wil niet dat zijn dochter met een buitenlander thuiskomt, een derde schiet negen mensen dood in een bijbelstudiegroepje en er zijn ook mensen die volstrékt geen racist zijn hoor, maar… *vul hier een generalisatie over een minderheid in*.

Al deze zaken zullen op het overspannen scherp afgestelde fatsoensweegschaaltje van de policorterroristen als ‘racisme’ bestempeld worden, waardoor in feite het begrip ‘racisme’ volkomen nietszeggend is geworden. Het bekende gevolg: als mensen zeuren over het racisme van een viezige traktatie van cacaofantasie en suikerschuim die ‘negerzoen’ heet, hebben ook de meeste brave en raciaal kleurenblinde burgers al snel grondig het land aan dergelijke zeikstengels en weigeren zij gejeremieer over racisme nog langer serieus te nemen. Ook in gevallen dat er misschien wél sprake is van achterstelling op basis van huidskleur.

Maargoed, dat weerhoudt Femke Kaulingfreks er niet van om naar aanleiding van de rellen in de Shariadriehoek te Den Haag een stuk te schrijven waarin zij zich beklaagt over het gebrekkige inzicht dat ‘wij’ hebben in ‘ons’ racisme. Vorige zomer stelde deze rare mevrouw (doopceel) al dat kalifaatgekken, straatterroristen en jodenhaters eigenlijk gewoon zielige slachtoffers zijn. In haar pseudowetenschappelijke proefschrift (Universiteit voor Humanistiek, ROTFLOL) stelt het moppie doodleuk dat rellend straattuig in feite ook gewoon een soort politiek bedrijft. En of u ze serieus wil nemen alstublieft, want anders voelen deze schatjes zich niet vertegenwoordigd en ja, daarvan ga je als bij toverslag theaters slopen en winkels plunderen. Dat is logisch.

En nu moeten we van Femke dus ‘ons’ racisme onder de loep nemen. Omdat rapalje dat alle kansen heeft om iets van zichzelf te maken, kiest voor het afwijzen van de Nederlandse samenleving. Liever kapotmaken dan opbouwen. Liever drugshandel dan vakkenvullen. Liever salafistisch gif dan de vrijheden, rechten en plichten van onze rechtstaat. Dag en nacht op scooters de straten onveilig maken, of rondrijden in een BMW die je godsonmogelijk eerlijk bij elkaar gespaard kan hebben op je eenentwintigste, en dan het hart hebben om te klagen over politiecontroles en etnisch profileren. Raar dat bijvoorbeeld Chinezen nooit last hebben van zulke intens racistische politieagenten, is het niet?

Het geteisem in de Schilderswijk keert zich af van Nederland, is al jaren agressief, crimineel, radicaal en/of onwillig iets te maken van zichzelf, al dan niet met behulp van de gratis scholing en zorg die  ze ter beschikking staat. En van types als Kaulingfreks moeten WIJ eerst maar eens ONS racisme onder ogen zien. Als gasten je koelkast leegvreten, vervolgens in de plantenbak schijten en je gordijnen in de fik steken, zal Femke vermanend zeggen dat deze arme mensen zich niet gehoord voelen in de keuze van etenswaren in je koelkast. Dus of u voortaan eerst wil informeren wat zij graag op het boodschappenlijstje zouden zien, want dergelijke onvrede moeten we serieus nemen, nietwaar.

“Deze jongeren voelen zich behandeld als tweederangsburgers,” huilt Kaulingfreks. Nou dan mogen ze nog van geluk spreken, ze gedragen zich namelijk als derderangs primaten.

Beeld cc Twitter/Omroep West