Dus je zet getraumatiseerde, uitgeprocedeerde mensen in te krappe verblijven tussen een heleboel bejaarden in een verzorgingstehuis. En die bejaarden licht je pas in als die mensen er al zitten. Extra jammer dat bejaarden in verzorgingstehuizen vaak te weinig gedoucht worden, want deze oudjes zijn extra vies. Ze zijn vol in de bek gespuugd door het volstrekt failliete asiel’beleid’ in dit land.

“De achttien mannen en vrouwen zijn door de GGD aangemerkt als kwetsbaar. Zij lijden aan depressies of een posttraumatisch stresssyndroom en hebben 24 uur per dag opvang en begeleiding nodig. De psychische problemen vormen geen risico voor de andere bewoners, aldus de woordvoerder. ‘Daar is nadrukkelijk naar gekeken.’”

De illegalen zitten met drie man op een kamer voor twee in een vleugel die verbouwd wordt. Maar er is geen risico, want daar is niet zomaar naar gekeken, nee, daar is nadrukkelijk naar gekeken. Oh nee dán. Wat kan er fout gaan, PTSS-klanten te krap huisvesten naast bejaarden. Wat boeit het dat er regelmatig vechtpartijen zijn tussen illegalen in hun vluchtkerk, -garage, -toren, -whatever gebouw ze met veel pandoer en in het zicht van de camera’s kraken. Who cares dat ze geen Nederlands spreken, dat zal het gedwongen samenleven vast niet bemoeilijken. Wat maakt het uit dat vierentwintiguurszorg voor bejaarden in Nederland net zo moeilijk te krijgen is als een groene olifant met gouden slofjes die de Toppers kan playbacken.

Omdat we niet weten waar we de illegalen moeten laten, parkeren we ze maar bij een stelletje fossielen in Amsterdam Zuid-Oost. Die zijn niet zo mondig en leven toch al in een urban hell hole. Het ghetto verder ghettoïseren, zo ziet de elite het graag. De PvdA-politicus, de Vluchtelingenwerk-directeur, de linkse witte actievoerders van #FullyWelcome, ze eisen een humane houding tegenover deze stakkers. Ze vingerwapperen dat het een aard heeft over ‘onze’ misdragingen tegenover de Derde Wereld. Ze galopperen op hun allerhoogste moraalpaard over de social media om iedereen die niet met een snik in de stem meeleeft met het leed van de wereld en arme zwarte mensen in het bijzonder, te schandpalen als racistische tokkies.

En ondertussen is het spel begonnen, lonten worden in kruitvaten gestoken, arme wijken in de grote steden betalen de rekening voor links, wit wensdenken. De ophaalbruggen van de Ivoren Torens zijn omhoog gehaald en vanachter de kantelen vuren Fatsoenlijke Mensen waardeoordeeltjes af op de bewoners van de allengs onleefbaarder ghetto’s. Fijn #fullywelcome twitteren vanuit een kerk op de chique Keizersgracht en het warme welkom overlaten aan nietsvermoedende oudjes. De vlammen die onvermijdelijk in vele pannen gaan slaan, zullen worden afgedaan als vuige onderbuiksentimenten.

“Ik schaam mij om Nederlander te zijn”, zeggen de fatsoenlijke mensen dan, “we gunnen die mensen niet eens de meest basale zorg.” Die schaamte is terecht, trouwens. Niet vanwege de toenemende afkeer tegen de asiel- en illegaleninstroom, maar schaamte over het perverse beleid dat instroom en verblijf van zulke mensen aanmoedigt. Ten koste van de honderdduizenden die grif in een bootje stappen. Deze achttien mensen, die in principe hier al niet eens mogen zijn, zouden gehuisvest moeten worden bij lieve mensen werkzaam in de asielindustrie. Kan makkelijk, is niet eng, daar is nadrukkelijk naar gekeken immers.

Uitgeprocedeerde illegalen in het zicht van verpleeghuisouderen vierentwintiguurszorg bieden. Of je staat te barbecuen in een kamp vol uitgehongerde vluchtelingen.