De ideologie van de haat, de cultus van de dood, de sekte van het obscurantisme slaat opnieuw toe in het hart van Europa. Tenzij onze regeringen keihard ingrijpen – en dat doen zij niet – wordt het alleen maar erger.

Opnieuw rennen er mannen met bivakmutsen door de straten van Parijs. Met hun kalasjnikovs schieten zij op alles wat beweegt. Zij roepen iets: Allahu akbar, God is groot. Dat doen zij omdat zij moslims zijn. Daar, het m-woord is gevallen. De moordenaars zijn moslims en zij moorden omdat zij dat zijn. Als u dat vervelend vindt om te horen, komt hier het i-woord: islam. Het is de enige reden, de enige motivatie die zij hebben voor hun misdaden. Déjà-vu is zo’n prachtig Frans woord.

U moet dood en alles waarvoor u leeft, werkt en in gelooft moet kapot. U bent in oorlog, onze samenleving is in oorlog

U, de lezer, bent waarschijnlijk geen moslim. Dat is een reden u te vermoorden. U hoeft verder niets te doen. U hoeft niemand te doden, te mishandelen, uit te buiten of te beledigen. Het simpele feit dat u zich niet heeft onderworpen aan God (de betekenis en de essentie van de islam) is genoeg. U moet dood en alles waarvoor u leeft, werkt en in gelooft moet kapot. U bent in oorlog, onze samenleving is in oorlog.

Dat weet u misschien nog niet, omdat onze overheid het niet weet, niet wil weten. Omdat onze staatstelevisie het u niet wil vertellen en de meerderheid van onze journalisten het niet wil schrijven. Dit maakt de met kalasjnikovs door de Parijse straten rennende moslims niets uit. Zij weten het namelijk wel. En zij hebben geen toestemming nodig van premier Rutte, van het NOS-journaal of van NRC Handelsblad om zijn oorlog tegen u te voeren.

Allahu akbar betekent voor elke moslim hetzelfde, bij het dagelijkse gebed of bij het doodschieten van onschuldige burgers

In ons land, in onze Westerse samenleving wonen veel moslims. Waarschijnlijk kent u er wel eentje, mogelijk zelfs verschillende. De overgrote meerderheid van hen heeft geen kalasjnikov. Het merendeel steunt de moordenaars in Parijs niet. Maar diezelfde meerderheid verzet geen poot om deze ideologie van de haat, deze doodscultus, dit absolute obscurantisme, kortomdeze kwaadaardige tumor weg te snijden uit het lichaam dat islam heet. Uit het eigen lichaam dus, al een tijdje.

ap_621452205848Allahu akbar betekent voor elke moslim hetzelfde, bij het dagelijkse gebed of bij het doodschieten van onschuldige burgers. Er is maar één islam, hierover zijn bijna alle moslims het eens. De jihadi is net zozeer moslim als ieder ander. Hij gelooft in dezelfde god, dezelfde profeet, hetzelfde heilige boek. Is er al voorgesteld de jihad uit de koran te schrappen? Nee? Dan moeten wij westerlingen dat maar voor hen doen. Net als vrouwenhaat, homofobie, antisemitisme en al die andere islamitische specialiteiten.

Sluit salafistische moskeeën en snoer haatpredikers voorgoed de mond. Zij leveren de ideologische basis voor de jihadisten. Zij creëren het reservoir waaruit de Islamitische Staat en Al-Qaida duizenden Europese terroristen hebben geput. Laat nieuwkomers (ook de tijdelijke) een eed afleggen op onze Grondwet. Stuur wie dit niet wil terug. Sla terug met keihard secularisme. Maak duidelijk dat er voor de islam als geloof een toekomst is in Europa, maar als ideologie geen enkele. En ja, misschien is het geen slecht idee voorlopig de grenzen te sluiten voor immigratie uit islamitische landen. Laten we eerst eens de problemen oplossen met de moslims binnen Europa voordat wij de deur wagenwijd openen voor nieuwe.

Een minderheid in Brussel, Den Haag en Hilversum heeft besloten dat de (hele) islam prima past binnen onze cultuur, ondanks de eindeloze stroom bewijzen van het tegendeel

Het zijn maatregelen die worden voorgeschreven door gezond verstand. Toch gaan zij niet komen. Niet voordat er nog tientallen, nee, honderden doden vallen. En wellicht zelfs dan niet. Omdat onze politici, dus wijzelf, niet bereid zijn te zeggen: “Genoeg!” Omdat wij niet durven uit te dragen dat onze cultuur superieur, eindeloos superieur, is aan de islamitische. Dat wie dat ontkent blind en/of gek is. Een minderheid in Brussel, Den Haag en Hilversum heeft besloten dat de (hele) islam prima past binnen onze cultuur, ondanks de eindeloze stroom bewijzen van het tegendeel, en wij zijn niet bereid die minderheid weg te sturen. Eigenlijk verdienen wij niet beter.

Moslims moorden verder. Wen er maar aan. Dit bloedbad in Parijs was niet het eerste en het zal niet het laatste zijn. De Londense metro, Madrid Atocha, Theo van Gogh, Charlie Hebdo… We kijken ernaar en wachten op de volgende, als de goede schapen die wij nu eenmaal zijn. Tot de volgende keer dat mannen met bivakmutsen door de straten rennen en met hun kalasjnikovs schieten op alles wat beweegt. Allahu akbar roepend. Omdat zij moslims zijn. Déjà-vu is zo’n prachtig Frans woord.