Zelfrapportage van islamofobie. Juist ja. Kort en goed: ik geloof er geen reet van. Ja, moslims worden vast weleens uitgescholden, en nee dat is beslist niet zoals het heurt. Hoezeer de islam als ideologie je ook tegenstaat, mensen die zich herkenbaar als moslim manifesteren door middel van bijvoorbeeld een hoofddoekje beschouwe men als een beetje mal en behandelt men verder volgens de geldende beleefdheidsnormen.

Verder bestaat islamofobie niet, zoals ik al vaker betoogde. De term is uitgevonden om alle kritiek op deze kwaadaardige ideologie de kop in te drukken. Discriminatie van moslims komt helaas wel voor, maar ‘islamofobie’ is het pathologiseren van islamkritiek en een ticket naar het moslimparadijs. Nee, niet dat hiernamaalse gedoe met die maagden, het aards paradijs van islamieten is de slachtofferrol.

De dames die het meldpunt beheren, zijn van mening dat de politie anti-moslimincidenten beter moet registreren en aanpakken. Daartoe checken zij binnengekomen klachten en turven die in hun jaarrapport. Probleem: deze data zijn volstrekt onbetrouwbaar.

Weet u nog, de aanval op station Den Haag HS? De moslima die op Amsterdam CS werd aangevallen met een blikje bier over haar hoofd (geen aangifte) en, in hetzelfde bericht, de moslimhatende buschauffeur? De moslima die bij de supermarkt in Eindhoven werd belaagd? Allemaal op klaarlichte dag, met veel omstanders en in een omgeving waar camera’s hangen. Geen van de kwesties is ooit bewezen, en ik durf te wedden dat geen van deze aanvallen ooit daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Verbaal geweld is nog moeilijker te bewijzen.

Toen uw columnist nog een columnistje was, was zij aardig om te zien. (Nu tijpt zij alle dagen, en bijt nog bovendien, edoch dit terzijde.) Het doen van een boodschappen in mijn multiculturele oude stadswijk was iedere keer, niet soms, maar altijd, een confrontatie met straatmarokkaantjes die mij de meest walglijke teksten nariepen, en als ik ze negeerde dan scholden zij met ernstige ziektes en bargoense synoniemen voor prostituee. Iedere jonge vrouw is helaas bekend met dit verschijnsel. Iedere jonge vrouw? Neen. Niet degenen die een hoofddoekje dragen.

Maar een meldpunt bezoeken, of aangifte doen? Welnee. Geen tijd, en bovendien, whatever, zulke sukkeltjes negeer je toch gewoon. En oom Agent ziet je aankomen. “Ja ze zeiden dus kankerhoer, u moet dit soort verbaal geweld registreren en vaker vervolgen.” Geen beginnen aan.

Het is rot als iemand je uitscheldt, en van fysiek geweld en dreigementen moet je altijd aangifte doen. Maar achter dit meldpunt gaat iets anders schuil dan gekwetste gevoelens. Dit is het bewust en publiekelijk benadrukken en uitmelken van de slachtofferrol in tijden dat het mohammedaanse geloof nogal, ehm, kritisch wordt bekeken. En dit meldpunt maakt deel uit van de gevaarlijke beweging om ‘islamofobie’ apart strafbaar te stellen, en aldus critici de mond te snoeren. Dus. Ik heb zo mijn twijfels over de motivatie van deze dames en over de waarachtigheid van de door hen gemelde incidenten. En over de verwerking van meldingen, u leest hier hoe dat behendig verdraaid en gespind kan worden zoals het de betreffende organisatie (de Anne Frank Stichting in dit geval) uitkomt.

Maargoed, we leven in een vrij land, dus je mag hier naar hartelust meldpunten oprichten. Misschien toch maar eens een meldpunt “Eej pssjt maisje. Jij ziet lekker uit. Wat ga jij doorlopen? Tazz je bent toch lelijk, kankerhoer” opzetten.