Sandew Hira, die naam zegt u misschien weinig dus staat u mij toe kort uiteen te zetten wie hij is. Sandew Hira is een beroepsracist, fulltime slachtoffer en professioneel leedmeter. Daarnaast is hij ‘wetenschapper’ inzake slavernij en, hoe kan het ook anders, graag geziene gast bij alle Nederlandhatende clubjes die dit mooie land rijk is. Pro Gaza, anti-Piet, Joop.nl, GroenLinks. Leest u, als u het aankunt, hier zijn bizarre ‘aanbevelingen’ aan deze radicaal-linkse partij inzake integratie, van mei 1973 2015.

Sandew Hira stelt in dit interview dat de slavernij erger is dan de holocaust. Deze onsmakelijke en onjuiste ranking van menselijk leed heeft tot doel om herstelbetalingen los te peuteren, uiteraard, maar het interview leest alsof Prem Radhakishun in je gezicht schreeuwt wat Sylvana Simons uitkotste na het opeten van barbituraten, het verzameld werk van Appa en de speeches van Malcolm X. Zwadderige race hustling met brokjes militant zuur en lange kwijldraden slachtofferschap.

U heeft beeld?

Mooi.

Deze Hira nu, meende uiteraard weer slachtoffer te zijn van racisme en schreef daar een column over. Dat mag en is zijn goed recht, ware het niet dat hij ditmaal oproept tot strafbare feiten.

Wat is er aan het handje? Er is een hindoestaans feest genaamd Holi. De viering hiervan behelst onder andere het bestrooien van zichzelf en andere feestgangers met gekleurd poeder. Een koddig gebruik, en etnisch bovendien, dus laat het maar aan vervelende hipsters over om dat zich subiet toe te eigenen. God verhoede dat hipsters en millennials ooit zelf iets verzinnen en/of zich ergens in verdiepen. Ene Maxim Derenko zag het kleurige poedergedoe, dacht ‘heej dat is vet chill man, ludiek ook en kan super-ironisch met een beat eronder’, en het Holi festival of colours was een feit.

Hindoestanen over de zeik. Want religie, iedere gelovige wil dat anderen zijn sprookje gaan aanhangen maar dan wel graag op exact de manier waarop het zootje regressieven dat zelf al eeuwen doet, en niet slechts selectief de geinige dingetjes eruit vissen. Respect zus en fatsoen zo, het kleurpoedergooien wordt ernstig besmeurd door de festivalgekte, enfin, de gebruikelijke religieus-gekwetsten-riedel.

We hebben nu drie partijen die alledrie stomvervelend zijn: Sandew Hira, de hipsters en de hindoestanen. Best jammer, want voor een beetje lekkere column helpt het als de sympathie overduidelijk bij één speler ligt, maar helaas. Hooguit kunnen wij constateren dat wij vrijheid van meningsuiting hebben in dit land, dat ‘ik ben gekwetst’ geen argument is en dat derhalve de hipsters volkomen in hun recht staan als zij de holi-rituelen wensen te gebruiken. Ook siert het ze dat ze in tegenstelling tot hun akelige soortgenootjes van Valtifest niet zwichten voor huiskleur-hoererende dramlaven. Tandenknarsend ‘hup hipsters’ mompelen dan maar, en door met ons leven.

Tot wij de column van Hira lezen over deze kwestie. Het gebruikelijke geraaskal, maar dan… “De actiegroep heeft demonstraties aangekondigd tijdens het festival, hoe klein dan ook, maar met de wil om het feest te gaan verstoren. Ze nemen het risico van arrestatie op de koop toe. Die is niet de generatie van gatlikkers. Dit is Generatie NU.” Zo zo. Dus gekwetste minderheden gaan over tot het verstoren en beperken van de vrijheden van andere mensen in dit land? Dat staat ze fraai. Ik mag lijen dat, mocht het inderdaad tot ordeverstoringen door opgehitste Hira-lezende hindoestanen komen, er een flinke schadevergoeding betaald moet worden aan de organisatie. Een herstelbetaling, zogezegd, voor het gijzelen en verstoren van de vrijheid een feestje de naam te geven die jij wilt. Militante gekoewetsten, we gaan er nog heel wat mee te stellen krijgen. Kwets-mongers als Hira hebben nog niet letterlijk bloed aan hun handen maar zouden dit geen enkel probleem vinden, getuige zijn column die kolkt van anti-wit racisme. Hier klinkt een volmondig HUP HIPSTERS, holi is niet heilig maar jullie vrijheid om stomme festivals te organiseren, wel.

Beeld cc: Ben Chaney