Ah, gaaf! Een Volkskrantbericht over de wondere wereld van integratie en parallelle samenlevingen, als het goed is met ingang van zaterdag geschreven in de van ombudswege opgelegde Newspeak. Taal net zo gesluierd als islamitische vrouwen, om verwijdering en wij-zij denken te voorkomen. We gaan kloosrieden, anders ziet u door de dodebomen-doezelwoordjes het bos niet meer.

België zet Nederlandse radicale imam uit

‘België’ mag nog wel, kennelijk. Dat is mooi want wie weet is dat ook kwetsend en moeten wij voortaan van Zuidelijk Uitgedaagde ReserveNederlanden spreken ofzo en dat is lastig, vooral in koppen. Een Nederlandse radicale imam, dat kan. Die bekeerlingen zijn felle jongens. Wel ontzettend jammer dat de Volkskrant de Capitulatie van Utrecht nog niet heeft meegenomen in haar Stijlboek: radicale imams heten ‘gastsprekers’. ‘Radicale imam’ zeggen is vragen om tweedeling.

België heeft voor het eerst de verblijfsvergunning van een radicale imam afgenomen. Dat schrijven Belgische media dinsdag. Het gaat om een Marokkaans-Nederlandse man uit Dison in de provincie Luik.

O wacht! Een Streepjesnederlander! De gastspreker is dus toch gewoon een Marokkaan, en in de kop staat ‘Nederlandse’. Maarja, iedere keer dat je een beestje bij de etnische naam noemt, sterft er ergens een stukje bruggenbouwen.

Bewerkt door: redactie 14 juli 2015, 05:35 – Bron: ANP

De imam werd al een tijdje in de gaten gehouden, omdat hij actief zou zijn in de extremistische kringen rond Verviers. Daar werden in januari nog twee terroristen gedood bij een politieactie tegen een terreurcel.

Ho, stop, hier gaan dingen heel erg mis. ‘al een tijdje in de gaten gehouden’ moet natuurlijk zijn: ‘werd slachtoffer van etnisch profileren.’ ‘Extremistische kringen’ zijn ‘jongeren zonder stageplaatsen’, ‘terroristen’ zijn ‘oproerkraaiers met matige toekomstperspectieven’, ‘politieactie’ is ‘white privilege nekklemfeestje’ en ‘terreurcel’ is ‘biculturele randgroep’.

Ook was hij een aanbidder van de Algerijn Mohammed Merah, aldus de Vlaamse staatssecretaris Theo Francken (Asiel en Migratie). Merah schoot in 2012 vier Joodse kinderen en drie militairen dood in Toulouse en Montauban.

Nou, hier wordt me toch een potje Wilders in de kaart gespeeld, potverdorie daar kunnen media als Geenstijl (schuld van ~) nog een puntje aan zuigen. Wat is dit voor raksisme, Volkskrant? Nu moet de Ombudsnederlander huilen en ter compensatie nog twaalf zeikcolumns schrijven over vrouwen met hoofddoekjes. Waarom wel Streepjesnederlanders en niet Streepjesfransozen? Mmmh? De Algerijns-Franse Mohammed Merah, bitte. En mijnheer Merah schoot kleine Zionistjes dood, niet chic maar gezien de genocide in Gaza moeten we concluderen dat hij eigenlijk te vergelijken is met het Verzet. Appa weet er van.

De radicale moslim zal mogelijk terug naar Nederland moeten. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) zou daarvan op de hoogte zijn.

Moslim? Radicaal haatgedoe heeft NIETS met de islam te maken. Wel is het fijn dat hij terug naar Nederland komt, in dit land kan hij tenminste rekenen op het fatsoenlijk Streepjesnederlanderschap dat hem als gastspreker toekomt. Dijkhoff zal op hem passen en zich ervan verzekeren dat hij niet nog meer slachtoffer wordt van islamofobie dan tot nu al het geval is.

Afwachten

Zijn departement weet in elk geval van de berichten uit België. Het wijst erop dat de man nog een beroepsmogelijkheid in België heeft. Het ministerie wil eerst afwachten of daarvan nog gebruikt wordt gemaakt.

Zou t niet doen, Nederland is een paradijs voor Marokkaans-Nederlandse gastsprekerliefhebbers.

Intussen wordt de zaak ,,nauwgezet” bekeken, aldus een woordvoerder. Het ministerie is verder voorstander ,,van elke mogelijkheid om te voorkomen dat radicale predikers hun boodschap uitdragen.” Daar is immers ook een actieprogramma voor.

Goh, raar. Zou het ministerie niet weten dat in de moskee in Geleen een veroordeelde gastspreker optrad, en dat die islamitisch-Nederlandse ploftoko nog gewoon open is? En een actieprogramma, is dat zo’n antiradicaliserings-dingetje waarin we afspreken dat we bepaalde termen niet gebruiken en verder gewoon blijven bruggenbouwen met moslimvoormannen waarvan we weten dat ze dól zijn op ‘gastsprekers’? Nee, okee.

Het departement noemt het belangrijk om in Europees verband op te trekken. In oktober komen er voorstellen.

Top. Als Streepjeseuropeanen tot die tijd even niets tot ontploffing willen brengen? Dat zou te gek zijn. En natuurlijk moeten we Europees verband optrekken, Europa haalt immers ook bootladingen nieuwe Streepjeseuropeanen binnen en verdeelt die middels quota netjes over alle lidstaten. Streepjeseuropeanen uit landen waar ze erg goed luisteren naar gastsprekers.

Beeld: Redactievergadering van de Volkskrant