Zoals verplicht in deze tijd van het jaar, krijgt u de emo-porno met bákken tegelijk opgediend en slikken zult u, als was u een foie gras-gans en de sentimentele bullshit de maispap. Zo leerde ik van gerespecteerd journalist Olaf Koens dat vluchtelingen het bepaald niet makkelijk hebben in Europa, en dat met kerst!

*vioolmuziek*

Alleen is de kans vrijwel nul dat deze bloedjes, of de ouders die hun kinderen door minstens zes veilige landen moeten hebben gesleept om te Duinkerken te geraken, kerstmis vieren. En doen zij dat wel, dan zijn zij ook in een AZC hun leven niet zeker want Christenen worden in de Nederlandse AZC’s vol zielige vioolmuziekmensen belaagd.

En de truckers die, zoals het Chris Rea-cliché wil, are driving home for Christmas doen er goed aan dat niet via Calais te doen: de situatie daar is levensgevaarlijk voor ze. En dat met kerstmis!

*zakdoekje aanreikt*

Over foie gras gesproken, de zieligediertjesmaffia laat ook weer van zich horen. Dit keer met een gehoaxt ‘onderzoek’ dat gourmetschotels vol zitten met poep, gangreen, open ebola, builenpest, mond- en klauwzeer en hiv. Echt, u kunt beter de WC van een Angolees tehuis voor bejaarde junks met chronisch pussende cystes uitlikken dan zo’n kabouter-slavinkje verorberen. Uh-huh. Omdat Wakker Dier zelf ook weet dat ze liegen, noemen ze maar geen namen en rugnummers van de besmette schotels. De altijd kritische Nederlandse nieuwsredacties Windesheim-stagiaires die in de compleet wegbezuinigde ‘rompredactie’ zonder nadenken ANP-berichtjes copypasten trappen hier natuurlijk gewoon in.

*straffe borrel inschenkt*

Enfin, gelukkig hoeft Marijke Helwegen het allemaal niet meer mee te maken, dat is dan toch een beetje balsem voor de ziel die rauw is van zo veel leed. Ik stel voor dat we nu naar de winkel gaan en zo veel mogelijk vlees kopen, anders zijn al die schattige beestjes voor niks gestorven en das toch zonde nietwaar. Wat u zelf niet op kunt, geeft u maar aan de zielige kindjes te Duinkerken, of doneer het aan een AZC bij u in de wijk. De lokale Koi-vereniging zal u danken.

“Jamaar ik héb helemaal geen AZC in mijn wijk?!” Oh, dat kan nooit lang duren, even geduld. Of  u deelt uw weelde met deze mensen, dat zijn gewoon autochtone Nederlanders dus die vindt verder helemaal niemand zielig. En dat met kerstmis.

*foto van moederloze kittens laat zien*

Maar zelfs ik ben niet van steen, en wil u derhalve vragen of u, tussen het zuigen aan een levend gekookte kreeftenschaar en het afsteken van zwaar vuurwerk naast een opvang voor Syriërs door, even wil stilstaan bij het volgende: De rendierijsjes van Albert Heijn lijken niet op rendieren. Met kerstmis, nota bene. En wij laten het gebeuren. Vrede op aarde en in de mensen een welbehagen, nooit klonk die kreet zo hol en vals.