Goed bezig, wij in het Vrije Europa. Onze joden zijn uit arren moede zichzelf maar alvast op transport naar het oosten aan het zetten omdat wij niet in staat zijn antisemitisch geweld een beetje adequaat de kop in te drukken. In 2014 emigreerde een recordaantal West-Europese joden naar Israel. De grond wordt ze hier te heet onder de voeten, liever wonen ze op een strook land met aan de ene kant zee en aan de andere kant landen die alle joden het liefst IN die zee zouden schuiven, dan in onze steden.

Dat was te verwachten.  Kijken we even naar ons antisemitische doopceel: de hele zomer waren Nederlandse straten en pleinen het toneel van demonstraties. Zogenaamd ‘pro-Gaza’ maar in feite anti-Israëlisch, en niet zelden ronduit antisemitisch. Jozias van Aartsen, VVD-burgemeester van Den Haag, weigerde doodleuk om zijn vakantie te onderbreken toen er in zijn Schilderswijk met ISIS-vlaggen gezwaaid werd en de oproepen om joden te doden door de straten schalden. Wel liet hij weten dat er ‘geen grenzen overschreden waren’ die avond.

Geen wonder dat menig jood toen gedacht moet hebben, als dat geen grenzen overschrijden is, overschrijd ik zelf wel een grens. Van dit land, wel te verstaan. Doei en de tiefus, wij gaan niet zitten wachten op vernielingen en aanvallen omdat een laffe burgemeester in oorlogstijd niet eens wil beseffen dát het oorlogstijd is.

Zijn absurde reactie kwam Van Aartsen op een vlammende reprimande van het Wiesenthal Centrum te staan. Helaas kwam hij niet verder dan een voorlopig maar algeheel demonstratieverbod in de Schilderswijk, daarmee dus een gebied in zijn stad creërend waar een van onze grondrechten niet meer geldt. Super. Heel geruststellend voor de joodse medemens, ook. Die zijn historisch gezien dol op cultureel homogene wijken waar bepaalde andere wetten gelden.

Nouja, gelukkig is Israël er nog, waar ze de bescherming van hun burgers wel tamelijk serieus nemen. Vraagt u maar aan een willekeurige Gazaan wat er gebeurt als je met de joodse buren gaat lopen fucken: boem, zunne grote vuurbal jonguh. Europese joden hoeven we vooralsnog niet onder raketschilden op te bergen maar het is tamelijk beschamend dat we niet in staat zijn die mensen een veilig gevoel te geven in ons midden. Goed voornemen voor 2015: als het demo-seizoen weer begint gewoon alle locaties vrijgeven, vergunningen uitdelen en bij de eerste de beste ‘dood aan de joden’-eske oproep de hele mars opbreken en de daders vervolgen. Dat zal het onderliggende antisemitisme niet wegnemen want sja, islam, hou je toch.  Maar het wekt in ieder geval de indruk dat wij als beschaafd land de joden niet als tweederangsburgers beschouwen.

Beeld: ‘Pro-Gaza’ demo in Den Haag waar deze borden werden meegedragen