Deze maand introduceren we een reeks nieuwe auteurs en experts die allemaal voor Jalta gaan schrijven. Vandaag de eerste namen.

Ibrahim-Wijbenga-2De eerste nieuwe auteur hebben we vorige week al aan u voorgesteld. Het is CDA-bestuurder, jongerenwerker en integratie-expert Ibrahim Wijbenga. Zodra zijn welverdiende vakantie erop zit, zult u op deze plek een eerste bijdrage van zijn hand mogen verwelkomen.

Phaedra Werkhoven

Phaedra Werkhoven

De volgende auteur die we kunnen presenteren is Phaedra Werkhoven. Phaedra is bekend als hoofdredacteur van FM&F Magazine en de website mamafamily.nl. Sinds enige tijd schrijft ze bovendien een column voor dagblad De Telegraaf. Verder is ze als commentator verbonden aan radioprogramma Dit is De Dag en is ze regelmatig te gast bij WNL radio en televisie. Met haar recente Telegraafcolumn “Al tijden bekruipt mij een zeer onaangenaam gevoel in Nederland” verwoordde ze precies wat wij hier op Jalta ook betogen: het is tijd om stelling te nemen tegen degenen die uit een soort gemakzuchtig moreel nihilisme onze vrede en welvaart lijken te willen slopen.

Pieter Cleppe

Pieter Cleppe

In deze tijden van Brexit en bankencrisis is grondige kennis van het Europese besluitvormingsproces en de krachten die er invloed op uitoefenen belangrijker dan ooit. We zijn dan ook blij dat we Pieter Cleppe kunnen presenteren als nieuwe Jalta-expert op dit gebied. Pieter geeft leiding aan het Brusselse kantoor van Open Europe, een denktank die toonaangevend is bij het formuleren van hervormingsvoorstellen voor een beter werkende Unie.

Sijbren de Jong

Sijbren de Jong

Passend bij onze ambitie om via Stichting Jalta een nieuw platform te bouwen die het midden houdt tussen een mediaorganisatie en een denktank is ook de komst van Sijbren de Jong. Sijbren is als strategisch analist verbonden aan het The Hague Centre for Strategic Studies en als docent geo-economics aan de Universiteit Leiden. Hij is expert op het gebied van energiebeleid en geostrategische vraagstukken, waarbij zijn belangstelling vooral uitgaat naar Oost-Europa, de Balkan, Rusland en het Kaspische Zeegebied.

Volgende week rond deze tijd zullen we opnieuw een paar nieuwe auteurs aan u voorstellen.