Het zijn geen ‘asielzoekers’, het zijn illegalen. Hun asielverzoek is afgewezen en ze moeten weg, maar ze kunnen om uiteenlopende redenen niet uitgezet worden. De groep van ongeveer 70 illegalen zwerft van lokatie naar lokatie en niemand weet wat we met die mensen moeten. De grens over kieperen klinkt logisch, maar waarheen? Accepteren dat we er niet van af komen en ze een verblijfsvergunning, een baan en een huis geven is ook een optie, maar voor iedere illegaal die daar in slaagt komt er een bootlading mensen uit Afrika deze kant op. Met een waterig graf in de Middellandse Zee als meest waarschijnlijke toekomstperspectief. Humaan optreden tegen de groep Amsterdamse illegalen, is duizenden anderen de dood in lokken.

Van sommige mensen mag je illegalen niet ‘illegalen’ noemen, dat is respectloos want het gaat om mensen, ofzo. Whatever. “Geen mens is illegaal” is de zoveelste leugen van de politiek correcte asielindustrie. Semantisch gejengel om het probleem uit de weg te kunnen gaan. Mensen zeuren me ook nog steeds aan mijn hoofd over de term ‘dobbernegers’, een kolderieke aanduiding voor de stakkers die in overvolle boten kapseizen onderweg naar Fort Europa. Nouja, het lijkt mij een feit dat de meeste mensen die uit Afrika in een bootje de oversteek wagen, negers zijn. En dat schrikbarend veel van die negers in het water eindigen. Dobbernegers dus, dat woord mag u smakeloos vinden maar dat boeit mij dan weer bijzonder weinig. Het is makkelijk zaniken over kwetsende woorden, terwijl men met zogenaamd menslievende daden mensen blijft aanmoedigen de oversteek te wagen. 

De negers die niet dobberend aan hun eind komen, worden dus vaak illegaal. Zelfs de status ‘illegaal in Europa’ is ontzettend moeilijk te verkrijgen, en of we die lui nou illegalen noemen of dobbernegers met mazzel, het lijkt me de minste van hun en onze problemen. Ik vrees dat we uiteindelijk de meeste mensen helpen, als we deze groep niet helpen. Ieder succesverhaal van een illegaal zal wervend zijn voor anderen. Dan moeten we wel hele kouwe kikkers zijn met ons allen, zomaar deze hele groep aan hun lot overlaten, geen poot naar ze uitsteken, en wachten tot ze allemaal dood zijn ofwel gevangen zitten omdat ze vroeg of laat criminele fratsen uithalen om in hun levensonderhoud te voorzien.

Wie dat niet kan aanzien, neemt er maar eentje in huis. En dan over een aantal jaar nog een paar, want ze blijven maar komen. “Geen mens is illegaal” is quatsch, de enige manier om dat mensonwaardige gedoe met tentenkampjes in onze steden te voorkomen is door nu keihard te zijn voor de bestaande groep illegalen, de grenzen te sluiten, de asielindustrie te ontmantelen en zo de markt voor de gewetenloze mensensmokkelaars te verpesten. Maarja, ik zeg u eerlijk, ook ik wens die sloebers in Amsterdam een huis, een gevulde maag en een eerlijke job toe. Ook ik denk, als ik dat gesol met die gasten zie, ach kom, 70 is niet zo veel. Als ze kunnen werken voor de kost, laat ze toch blijven. We leven hier in de beschaafde wereld, nietwaar.

En dat is precies het probleem. Mensensmokkelaars, lieden die een zielig asielverhaal verzinnen, paspoort-opeters, Lampedusa-landers, ze weten dat we te beschaafd zijn om zulke mensen te laten kreperen.