Nou, het is weer een superbeladen 4 mei-dagje, waarop in de aftermath van de zoveelste islamitische terreuraanslag tegen het vrije woord iedereen de teugels van zijn moraalpaard flink laat vieren.

In reactie op mijn column van gisteren en deze tweet over een conference van Hans Teeuwen marcheerden de beledigingen en bedreigingen in rotten van drie mijn mail en social media binnen. Daarmee op microniveau perfect illustrerend hoe belabberd het gesteld is met het draagvlak voor zo iets simpels als ‘vrijheid van meningsuiting.’

rajesh

Deze aardige fotomontage bijvoorbeeld, van mijn gezicht gephotoshopt op dat van Irma Grese, een kampbewaakster van Auschwitz.

Screen Shot 2015-05-04 at 1.46.08 PM

Ik vind het prima dat mensen zulke spotprentjes fabriceren, laat dat heel duidelijk zijn. Het is ironisch dat mensen vrijelijk gebruik maken van hun vrijheid van expressie om te pogen daarmee anderen de mond te snoeren. Uit de reacties blijkt hoe fatsoenlijk zulke mensen zijn als het aankomt op het verdedigen van de Goede Smaak.

Screen Shot 2015-05-04 at 1.53.58 PM

De pointe van de grap van Teeuwen, namelijk dat een verbod op Mein Kampf waanzin is omdat het lezen ervan uiteraard niet als bij toverslag zal leiden tot de dringende behoefte aan het vergassen van joden, ontgaat deze mensen volledig. Een grap over vergassen, een grap die pleit voor de vrijheid om ook kwalijke ideeën tot je te kunnen nemen, is voor zulke mensen genoeg aanleiding om alle fatsoensregels die zij anderen opleggen, te laten varen.

Ik las de gekste dingen over mezelf, uiteraard van anonieme lafbekjes want ja, je baas en je buren komen beter niet te weten wat een op het oog keurige burger op social media zoal uitbraakt.

“4 mei is toch morgen pas? Nog tijd zat om haar preventief op te laten pakken. 24 uur is genoeg. Wie doet aangifte?”

Doe ook aangifte tegen @ANanninga Het is oorlog. We zullen je bestrijden. By any means necessary.”

Ondertussen, een paar dreigingsniveautjes hoger, hoeft het doelwit van de islamitische terreur van gisteren ook op weinig bijval te rekenen. Het is openlijk geweld tegen Wilders toejuichen wat de klok slaat, maar in tegenstelling tot de facebooktokkies die jubelen om dode dobbernegers ruimen de politiek correcte mediaplatforms deze keer geen ruimte in op hun sites om dit in alle toonaarden te veroordelen.

Screen Shot 2015-05-04 at 1.52.38 PM

Kranten tonen foto’s van de expositie met zwartgemaakte cartoons, intellectuelen in binnen- en buitenland plegen grof verraad aan de vrijheid die zij te vuur en te zwaard zouden moeten verdedigen, de voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Democratie en Media Alex Brenninkmeijer wil dat “debatpodia niet verworden tot vrijplaatsen die onnodige tegenstellingen creëren.”

We’re fucked.

Als we niet in staat zijn om grovegrappenmakers, holocaustontkenners, haatimams, politici en alle anderen met meninkjes die misschien, mogelijk, niet helemaal passen binnen de goede smaak van elke toehoorder in ons midden te dulden, laten we dan vanavond maar de teloorgang van die zwaar bevochten vrijheid herdenken. Niet met een stilte die twee minuten duurt, maar gewoon eeuwig.