Welkom. Neemt u plaats, meneer…even kijken, ja hier heb ik uw CV, meneer Abdullah. Haha, ja het loopt storm, sorry, ik had even de juiste papieren niet voor me. Ja, wij lazen uw brief en die onderscheidde zich nogal van de andere reacties op deze vacature. In positieve zin uiteraard, anders zat u hier niet.

U onderschrijft de doelstellingen van onze organisatie ten volle, zegt u? Hmm-mm, ja nee dat zit wel goed u hoeft niet ter plekke van alles te gaan reciteren nu, het is een sollicitatiegesprek en geen auditie!  En al een heel mooie staat van dienst, veel ervaring in Het Kalifaat, ontzettend leuk detail ook om uw LiveLeakportfolio mee te sturen. Geeft ons meteen een aardige indruk van uw kunnen.

Waar ziet u zichzelf over vijf jaar, als we aannemen dat wij inderdaad deze functie aan u gunnen? Wat gaat u aan onze afdeling toevoegen? Spreek vrijuit, ik typ even mee voor uw HR-dossier. Effectief in één klap uw taken uitvoeren..hygiënisch…respect voor iedere klant…tarrr-gets…personaliseren.. Sorry, onderbreek ik u even, personaliseren? Een selfie-optie met uw cliënt voor de familie van de cliënt, nee maar. En is dat voor of na uw, eh, interventie? Oh, dat is aan de families zelf. Helder. Gaat u verder. Maximale scherpte gebruiken..geen quota maar maatwerk..hmm-mm..hahaha, ja, ‘uw kop erbij houden’, die horen we vaker maar hij blijft leuk. Onontbeerlijk ook, in onze bisnis, een beetje galgenhumor. ‘De kop is eraf’ zeggen de jongens ook vaak, op maandag na de eerste klant.

Noem eens drie slechte eigenschappen van uzelf? Beetje té perfectionistisch, hmja…neiging uw werk mee naar huis te nemen…hoofd- en bijzaken soms slecht kunnen scheiden. O-kee.. En drie goede? Collegiaal, geen negen tot vijf mentaliteit.. ja staat genoteerd. Ja, nog eentje! is lastig he, positieve dingen over jezelf zeggen. Komaan, niet te bescheiden. U houdt vakliteratuur bij. Kijk, das toch prachtig?

Nou, het psychologisch onderzoek en het assessment zijn gunstig uitgevallen en hoewel we nog niet alle kandidaten gesproken hebben, heb ik een goed gevoel bij dit gesprek. Het was prettig een indruk van u als persoon te krijgen. Hebt u zelf nog vragen? Ja, al onze medewerkers zijn uitstekend verzekerd tegen bedrijfsongevallen. Wij hebben een zeer actieve BHV-afdeling en ook een eigen, in-house wasserij voor uw werkkleding. Ja die is verplicht, behalve op casual friday, dan staat het u vrij om in uw eigen kloffie cliënten bij te staan. Vrouwen, met een maximum van drie stuks, zijn meeverzekerd qua ziektekosten, kinderen onbeperkt. Elke zes maanden medisch onderzoek. Oh, u kunt niet tegen naalden? Het betreft alleen een ogen- en conditietest, wees gerust. Uw tetanusvaccins zijn nog geldig zag ik dus dat zit voorlopig wel snor. En even onder ons, ik kan er ook niet tegen hoor. Zo’n spuit, huuuu.

Nou, meneer Abdullah, ik zou zeggen, u hoort nog van ons. Dank u voor dit gesprek.

Beeld cc: Skokloster Castle