Vegetarisme en holier than thou leugenachtigheid zijn aan elkaar gekoppeld. Wist u niet he? Nou, ik heb het voor u onderzocht. En het resultaat is schokkend: 100 % van de onderzochte vegetariërs bleek een liegende, manipulerende, vaginistische, mannenhatende, irrationele vrouw. Nouja, dat ‘irrationele’ is natuurlijk een pleonasme bij ‘vrouw’ maargoed, voor de volledigheid meld ik het even.

Mijn onderzoekspopulatie bestond uit 1 proefpersoon, Roos Vonk. Ik acht haar een eenpersoons representatieve steekproef voor vegetarische drammers, want nadat zij met Diederik Stapel glashard loog over de hufterigheid van vleeseters is zij niet ontslagen, publiceert en doceert zij nog altijd en wordt ze in bepaalde kringen nooit nagewezen en uitgelachen, hetgeen er op wijst dat de slaknagende sekte haar nog altijd serieus neemt.

Deze wetenschapbesmeurende leugenaar is dus ontmaskerd als wetenschapbesmeurende leugenaar, maar laat nu opeens weer van zich horen. Vlees eten en machtswellust gaan samen, en vooral mannen zouden een duidelijke samenhang tussen behoefte aan vlees en de hang naar superioriteit vertonen, aldus de tofundamentaliste Vonk. Dit MOET waar zijn, want het biologische feit dat mensen omnivoor zijn is slecht voor het milieu en kwetsend, snapt u wel? En onwelgevallige waarheden kunnen milieufanatici net zo makkelijk elimineren als aanstaande premiers, daar draaien ze hun vitamine B12- en ijzergebrekkige handjes niet voor om.

Sja, wij als intelligentste diersoort staan fier aan de top van de voedselketen. Kunnen we lang of kort over lullen, maar dat is nou eenmaal een superieure positie. Incidenteel weet een haai of krokodil een mens op te peuzelen, maar over het algemeen zijn wij mensen qua opeetbeleving volstrekt dominant over alle andere beesten en planten. En dat is maar goed ook, want omdat wij veel slimmer zijn dan bijvoorbeeld koeien en kippen, kunnen wij ons eten koken, kruiden, conserveren, noem maar op, en dus optimaal profiteren van onze bijzonder smakelijke planeetgenoten. 

Dat is geen masculiene superioriteitsfantasie, deze feiten ontkennen is juist feminiene anti-logica. Net als de aktivisties-mannenhatende hypothese dat vooral mannen vatbaar zijn voor die o zo kwalijke machtswellust. Roos Vonk houdt behalve van dierlijk vlees duidelijk ook niet van mannenvlees en is bang voor wellust, maar om nou meteen de helft der mensheid tot schurk te Diederikstapelen is ook weer zo wat. Wie lijdt hier nou aan superioriteitswaan?