De Republikeinen en Democraten van Amerika waren het voor één keer eens. Een compromis op het immigratieakkoord zou ervoor zorgen dat illegalen enerzijds beschermd zouden worden, anderzijds de grensbeveiliging opgevoerd zou worden. Het leek een match made in heaven, maar president Trump stak daar een stokje voor. Hij wil geen mensen uit shithole landen opnemen, maar mensen uit bijvoorbeeld Noorwegen, stelde Donald.

Dit kan uit een comedy-sketch komen, maar het heeft echt plaatsgevonden. Trump wil mensen uit het rijke en met sociale vangnetten bekleedde Scandinavië opnemen. Het lijkt me beter als Noorwegen wat Amerikanen opneemt en ze beschermt tegen de bizarre politiek van the Donald.

Tegelijkertijd is er geen vleugje empathie te bespeuren bij Trump. Deze mensen uit de genoemde, ik herhaal, shithole countries, zijn op dit moment aan het verhongeren en aan het sterven. Vluchtelingen vroren vorig jaar in Griekenland letterlijk dood van de kou. De Nederlandse politiek stribbelde tegen om deze mensen op te vangen, maar dat was niets vergeleken met de Amerikaanse president.

Hij heeft geen enkel inlevingsvermogen blijkt maar weer, geen flauw idee van de werkelijkheid. De machtigste man van de wereld is een totale nitwit, een leek, een cretin zonder ook maar enige kennis van wat er in de wereld speelt. Het lijkt een dystopie, maar het is de werkelijkheid. Is het om te huilen of om te lachen? Ik ben er nog niet helemaal uit.

Afbeelding: Wikipedia, Wikimedia Commons