Ach Fatima. Sta je dan, op het gesubsidieerde platform ‘mindshakes’ voor door en door correct-gebrainwashte millenials. “Ik draag een hoofddoek, en ben ook een feminist”, zeg je. Geloof je het zelf? Ja. Zo te zien is het je bittere ernst.

Van mij mag iedereen een hoofddoek dragen, en mag ook iedereen zich feminist noemen. Ik hou niet van vrijheidsbeperkingen. Ik niet. Maar het klopt natuurlijk niet. Net als je stelling dat jij niet één, maar drie plafonds te doorbreken hebt: je bent vrouw, zwart, en hoofddoekdrager. Vrouw en zwart zijn, dat is aangeboren. Die zelfschaamlap op je hoofd, die knoop je toch echt elke morgen zelf om, schat. En ik hoop uit vrije wil, maar dat weten we niet zeker natuurlijk.

Islam en feminisme sluiten elkaar uit.

Jamaar al die leuke vrijgevochten Meiden van Halal-types dan? En die fluwelen femi-revoluties in delen van de Arabische wereld? Uh-huh. Een fluisterende, in de pas lopende vrouwenbeweging is niet opgewassen tegen de meedogenloze misogynie van de mohammedanen. Lees wat hartstochtelijk vrouwenliefhebber Hafid Bouazza er over te melden heeft, en denk er eens over na.

Met een hoofddoek om jezelf feminist noemen, is als zeggen dat je vegetariër bent terwijl je een biefstuk naar binnen zit te werken. Je kunt het honderd keer beweren, maar ik geloof je niet.