Wat ik vanavond ga doen? Eigenlijk wou ik zoals elke vrijdag naar mijn stamkroeg en aldaar heel veel drinken, praten, discuzeuren en lachen met mijn vrienden. Maar vandaag zie ik daar van af. Mij roept een nobeler plicht dan aan de toog hangen. Het is tijd om ondubbelzinnig te laten zien dat ik moord Niet Lief vind. Nee echt. Mensen vermoorden, noem mij een softie maar ik vind het Niet Kunnen. Daarom ben ik zo blij dat er vanavond op de Amsterdamse Dam een demonstratie is voor de drie slachtoffers van de moordpartij in Chapel Hill.

Van de facebook-pagina:

Het wordt tijd om de handen ineen te slaan en massaal onze steun te betuigen aan de drie moslimstudenten die op brute wijze van het leven zijn beroofd. De Nederlandse media houdt zich op de achtergrond. Moslims vermoord door een niet moslim. Waarom zouden we het dan hebben over een terroristische daad? Wij vinden dat dit niet meer mag gebeuren en organiseren daarom een stil protest in nagedachtenis van Deah, Yusor en Razan en alle andere onschuldig vermoorde moslims.

#AllLivesMatter

Nou. Dus. Je KAN het er niet mee on-eens zijn, het zou mooi zijn als het executeren van mensen niet meer zou gebeuren, toch? Op de website van de organisatie zien we het volgende:

chapelhill

Okee, het is een beetje gek dat de genoemde bronnen CNN en NOS zijn, zowat de grootste nieuwszenders in respectievelijk de VS en Nederland, en dat het eerste zinnetje daarna dan luidt: “Boos op de media die normaal indoctrineert op moslimhaat en nu muisstil is.“ Maar kniesoor die daar op let, wie vanavond niet naar de Dam komt om afstand te nemen van moordpartijen is een stiekeme moord-goedkeurder. Moslims worden wereldwijd elke dag door andere moslims vermoord maar als een doorgedraaide witmans het doet, is het nou eenmaal erger en worden we opgeroepen op de Dam deze terreurdaad te veroordelen. Dat de politiechef van Chapel Hill zegt dat alles wijst op een burenruzie, doet er niet toe.

Want de slachtoffers zijn moslims. En moslims zijn graag slachtoffer, het is een rol die ze goed ligt. Niet dat ze graag doodgeschoten worden. Maar de dood van drie geloofsgenoten kapen om zich optimaal te kunnen profileren als slachtoffer van de niet-bestaande ‘hate crime’ islamofobie, dat doen ze graag. Zelfs als de drievoudige moord, naar het zich nu laat aanzien (nooit gedacht dat ik deze zin ooit zonder ironie zou bezigen), niets met de islam te maken heeft.

Enfin, ik zie u vanavond op de Dam. De media zullen de manifestatie wel weer negeren, de moslimhaters.