Weer een lieve knul met de islam als alibi. Sinds de terroristische aanslag door een moslim in Chattanooga, nu 3 dagen geleden, gaan de media opeens weer helemaal fluwelen handschoentjes in hun berichtgeving. Waardoor er een bizar beeld wordt geschetst van de gebeurtenissen, waarbij zes mensen inclusief de dader het leven lieten. Een beeld opgebouwd uit onweerlegbare feiten, rondom een gapend gat in de vorm van een olifant. De olifant in deze kamer heet, zoals wel vaker, islam.

De dader: Mohammad Youssef Abdulazeez was 24 jaar oud, geboren in Koeweit en met de Jordaanse nationaliteit, hoewel de Jordaanse autoriteiten claimen dat hij een Palestijn was. Zijn vader was enige tijd onderwerp van onderzoek omdat hij geld zou hebben gedoneerd aan een organisatie met terroristische banden. Tussen 2003 en november 2014 reisde Mohammad Youssef Abdulazeez geregeld naar Jordanië en Koeweit. Ook zou hij onder behandeling zijn voor zijn drugs- en alcoholverslavingen en depressie, na een positieve drugstest werd de man in 2013 ontslagen als ingenieur bij de Perry Nuclear Generating Station (!!) in Ohio. Hij zou daar nooit toegang hebben gehad tot gevoelige informatie of materialen.

De laatste maanden van zijn leven bezocht hij geregeld de moskee, schreef enige blogposts over de islam, de koran en de profeet, en op de dag van de terreuraanval sms-te hij een koranvers aan een vriend: “Whosoever shows enmity to a friend of Mine, then I have declared war against him.”

Naar het zich laat aanzien opereerde hij alleen en had hij geen banden met een terreurgroep of radicale organisatie.

Reden voor veel media om vol te houden dat het motief voor de moordpartij ‘niet duidelijk’ is. Men ‘tast in het duister’ zoals dat heet. De olifant lacht in zijn vuistje. Hij banjert in krantenkolommen en nieuwsuitzendingen over de feiten heen, zwaait met zijn slurf, draait een pirouetje en als iemand het waagt hem bij naam te noemen kijkt hij lief en houdt zijn kop een beetje schuin. Ik? Nee joh, let niet op mij. Je hebt het verkeerde beest in het vizier. De lone wolf, DIE heeft het gedaan. De rotzak.

Beeld cc: TheEgyptian