Het Kalifaat geeft, maar het Kalifaat neemt, vooral. Hofstadgroeper Jermaine Walters zou zijn omgekomen in de strijd voor zijn idealen, doodgebombardeerd door De Goeien. Dit is geen gemis voor de wereld in het algemeen en Nederland in het bijzonder, uiteraard. Had hij lang genoeg geleefd, dan was het niet ondenkbaar dat hij ooit weer eens in ons midden zou opduiken. En vast niet voor een trip down memory lane, geweld en dood zouden in zijn voetspoor volgen.

Zijn gezin zit naar verluidt nog in Syrië, dus voor Allahs naargeestige horden is nog hoop: de kleine Waltersjes kunnen naar hartelust vergiftigd worden met de doctrines van de koran en komen misschien ooit nog eens van pas in de oorlog die de radicale islam tegen het Westen voert.

Dat er nog steeds mensen zijn die menen dat grote bezorgdheid over de impact van de radicale islam in onze contreien een ongefundeerde angst is, is meer dan verbijsterend en onterecht. Het geval-Walters bewijst dit: zijn Hofstadgroep was een van de eerste kennismakingen van het grote publiek met islamitische terreur op eigen bodem. Walters werd tot tweemaal toe vrijgesproken van onder andere het beramen van moord op Ayaan Hirsi Ali, hoewel deze plannen wel op zijn computer werden aangetroffen. Dat hij in augustus van vorig jaar, krap tien jaar na deze vrijspraken, naar Syrië afreisde, zou zelfs de meest genuanceerde goedprater toch moeten opvatten als bewijs dat de Nederlandse rechtspraak tamelijk impotent is als het aankomt op het vrijwaren van ons mooie land van terreur en radicalisme.

Broer Jason ging wel voor gaas, werd veroordeeld en zou inmiddels zijn leven gebeterd hebben. Mij benieuwen hoe hij reageert op de dood van zijn broer, als de berichten kloppen is die naar zijn Maker geblazen door een Nederlandse F16. Dus Jason Walters, alle abou-wannabe’s en Joost mag weten wat voor sleeper cells hebben een droom van een aanleiding om hun gevallen broeder te wreken.

En de media-abous van de Ware Religie dan? Azzedine Choukoud en co, die zitten toch allemaal netjes opgeborgen in de EBI Vught? We kunnen toch rustig slapen, met deze sujetten achter slot en grendel? De overheid heeft het zaakje heus wel in de smiezen. Right. Erkende koekwauzen als Rudolph Holierhoek, Choukoud, Burhani etecetera, die gretig de media opzoeken en niet eens in staat zijn hun echte namen verborgen te houden, die worden nog wel door Bromsnor in de kraag gevat of in de gaten gehouden. De honderden knapen die afreizen naar hun Kalifaat niet, hun netwerken en ronselaars niet, en de terugkeerders? U maakt mij niet wijs dat AIVD en justitie een begin van een idee hebben wie dat zijn en wat ze in hun schild voeren.

Reken er maar op dat aanslagen in Nederland slechts een kwestie van tijd zijn.

Dat wil niet zeggen dat we ons alleen nog buitenshuis moeten begeven in kevlar vesten, met een vergiet op ons hoofd. Of dat we het OV en massabijeenkomsten moeten mijden. Of dat we in iedere muzelman een snoodaard zien die ieder moment kan gaan koppensnellen of ontploffen. Wat we wel eens zouden kunnen doen is stoppen met allerlei malle plannen voor Turkse of Marokkaanse import-imams, stoppen met het niet-bestaande verschijnsel ‘islamofobie’ serieus te nemen en stoppen met het onderling kibbelen over een al dan niet fatsoenlijke bejegening van de grote plaag van deze tijd: de ideologie islam.

Spreek en leef vrijuit, verwacht geen wonderen van de rechtspraak en de opsporingsdiensten en wees voorzichtig. We gaan terreur meemaken, maar of de erfgenamen van Walters cum suis winnen is aan u.