Het is komkommertijd. Dat betekent niet alleen dat Jan Roos en Sarah Sluimer elkaar voor rotte vis uitmaken op twitter maar ook dat Thierry Baudet op televisie komt omdat hij zijn baard laat staan totdat er een nieuw kabinet zit. Als klap op de vuurpijl echter heeft een verwarde man – die eerder al over Sylvana Simons en Anne Fleur Dekker zong – een loflied voor Thierry Baudet gemaakt, een heuse Psalm.
Omdat ik enigszins Bijbels onderlegd ben moest ik dus meteen denken aan Psalm 133, waarin Aäron, hogepriester en de broer van Mozes, olie op zijn hoofd krijgt gegoten, olie die vervolgens via zijn baard naar beneden golft, op de zoom van zijn gewaad. Misschien moet de #thierrychallenge ook een #icebucketchallenge zijn, zodat het ijswater ook via zijn baard van enkele dagen naar beneden vloeien kan.
Je zou denken dat het nogal Leidse Forum voor Democratie de ietwat volksere types een beetje op afstand zou houden, maar Harry Pater lijkt warempel de rechtse Bob Fosko (de SP-zanger, redactie) te gaan worden.  Het Baudet-lied staat nu ook op het FvD-Youtubekanaal. Betekent dit ook dat Harry Pater de show gaat stelen op het volgende FvD-partijcongres? En misschien kan hij, als reactie op de socialistische Internationale, een rechtse Nationale gaan schrijven. Iets in de trend van ‘Bezorgde burgers heersen straks op aard.’
ZotteHond
Over bezorgde burgers gesproken, gisteren wees iemand mij op de anonieme tweep ZilteHond (diens geblaf staat bij mij al lange tijd op de mute), die doodleuk beweerde dat ik berecht moet worden als Thierry Baudet zou worden vermoord. Ook Phaedra Werkhoven en Kinge Siljee moeten dan voor zijn Volksgerichtshof verschijnen. Onze misdaad: we hebben inhoudelijke kritiek op Baudet. Dat mag niet. Wij zijn Schreibtischtäter, net als wijlen Adolf Eichmann. Door inhoudelijke kritiek te leveren op Baudet maken wij volgens Zilte Hond een klimaat mogelijk waardoor de nieuwe Fortuyn vermoord kan worden. Behalve een Eichmann ben ik dus ook een Thom de Graaf, maar dan zonder de krullen.
Zilte Botte werd trouwens boos omdat Phaedra Werkhoven op twitter instemmend verwees naar een artikel op 925 over de feitenvrije onzin van het Forum voor Democratie over de vluchtelingencrisis. Je hoeft immers echt geen Leo Lucassen of Judith Sargentini te zijn om kritisch te zijn over de opruiende nonsens die geharnast rechtse journalisten, opiniemakers en politici dagelijks over vluchtelingen debiteren. Maar het stellen van schrandere vragen en het geven van inhoudelijke kritiek, wat heel iets anders is dan politieke opponenten dood wensen, wordt door de discipelen van de leider ook als demonisering veroordeeld. Gelovigen geloven in profeten die menen dat aan hen de waarheid is geopenbaard. Een ieder die dit geloof ter discussie stelt is een ketter die de mond moet worden gesnoerd. Dat Thierry zijn baard laat staan is eigenlijk best wel symbolisch.