Vandaag explodeerde twitter, want het aan de SGP gelieerde Reformatorisch Dagblad noemde het ‘verdrietig’ dat Duitsland nu ook het homohuwelijk erkent. 

Gisteren erkende Duitsland het homohuwelijk. Dit ligt onder rechtzinnige christenen gevoelig, vandaar dat Bondskanselier Angela Merkel een hoofdelijke stemming had aangevraagd en zelf ook tegenstemde. In Nederland was vooral de SGP-zuil teleurgesteld over de openstelling van het huwelijk voor homo’s. Willem Pos, de voorzitter van de SGP-jongeren, zei gisteren dat hij het ‘jammer’ vond dat Duitsland het homohuwelijk erkende. Het Reformatorisch Dagblad vond het Duitse besluit ‘verdrietig’.

Progressief Nederland reageerde vanzelfsprekend zeer verontwaardigd. Deels is deze woede terecht, deels is deze woede ook hypocriet omdat progressief Nederland niet massaal boos wordt als een imam of een DENK-politicus homofobe dingen gaat zeggen. Dan wordt rechts heel boos. Want rechts is net zo hypocriet.

Het is daarnaast de grote vraag of deze progressieve woede effect sorteert. Ik denk van niet. SGP-journalisten en RD-journalisten zullen deze woede wellicht beschouwen als het ‘bewijs’ dat christenen in Nederland worden verdrukt. Dat deden ze enkele jaren ook met de abortusdiscussie, toen progressief Nederland woedend werd op Kees van der Staaij. De SGP-leider had namelijk de Amerikaanse senator Todd Akin verdedigd, die had gezegd dat verkrachtingen meestal niet leiden tot een zwangerschap en dat verkrachting geen geldige reden is voor een abortus. Van der Staaij onderschreef deze standpunten en werd de nationale kop van jut. In reactie op de progressieve ophef kroop de SGP-leider in de slachtofferrol: ‘Barbertje moet blijkbaar hangen.’ 

 

Hieronder een kleine bloemlezing.

 

Anne Fleur1

Paul Verspeek

 

Tim Hofman2

 

Tim Hofman

 

Wikipedia / Wikimedia Commons