De potsierlijke oproep om Haagse politiebaas Van Musscher te ontslaan, ik ga er niet eens aan beginnen om alles wat er mis mee is voor u te duiden. Lees het zelf maar, de kromretoriek over “Amerikaanse toestanden”, “etnisch profileren”, “geen aandacht in de media voor het geweld tegen Henriquez”, etcetera. Leugens, verdraaiingen, slachtoffergejank, alles. We kennen het inmiddels. De beroepsverongelijkten die wanhopig alles van kinderfeesten tot negerzoenen moeten framen als ‘racisme’ omdat ze anders geen bestaansrecht hebben, zien in de zaak-Henriquez hun finest hour.

Bij het opstellen van deze tekst zullen de schrijvers gedacht hebben: we moeten dit momentum maximaal uitmelken. Nú doordrukken, de geesten zijn rijp en de mensen zijn murw, succesje pakken, moet lukken. “We eisen het aftreden van Van Aartsen!”, roept iemand. (Vermoedelijk ‘cultureel activist’ John Leerdam, die is niet zo slim.)

“Nee, gaat nooit lukken. We kunnen best iemand kapotdrammen en dan op de smeulende resten van zijn carriere een vreugdedansje doen, kijk maar naar Van Woerkom. Maar dat lukt niet met de top dog”, oppert een geslepen Nederlandhater. (René Danen zal dat zijn geweest, die kent het klappen van de racismezweep beter dan een negentiende-eeuwse plantagehouder.)

Sunny Bergman vraagt of dat vreugdedansje dan wel op wereldmuziek kan, ze weet nog wel een knappe jonge neger in die bisnis.

Thomas van Beersum, graag geziene spreker op anti-Israel demo’s, komt met de oplossing: “Van Musscher jongens. Ik probeer hem al jaren kapot te maken omdat hij tamelijk realistische dingen zegt over Marokkanen. En nou heeft dat zwijn aangifte tegen MIJ gedaan. We krijgen Van Aartsen misschien nog wel zo gek om Van Musscher te offeren.”

Zo gejankt, zo gedaan. Monter tikten zij een epistel en belden al hun vrindjes of zij ook wilden meehelpen aan het claimen van Henriquez voor hun Weg met Nederland-agenda, en het omduwen van Van Musscher in plaats van de daadwerkelijk incompetente Van Aartsen. Wat flinterdunne hear-say over racisme bij de politie erbij, en dan fluks Bekende Namen ronselen zoals een Schilderswijkse Abou zijn strijders.

Kijk aan, Abdou Menhebi staat ertussen. Hij, zijn subsidiespons EMCEMO en de Internationale Socialisten van mede-ondertekenaar Ewout van den Berg herdachten  gebroederlijk de dood van terrorist Sjeik Yassin, mede-oprichter en ideoloog van Hamas.

Sylvana Simons is natuurlijk van de partij, racisme is haar brood en boter en dit soort leunstoel-activisme is ideaal om weer ergens een spreekbeurt of column te hosselen. Anouscha Nzume, die zo racistisch is dat zij haar echte naam, Anna Steijn, niet neger genoeg vond, huilt gezellig mee. Rajae el-Mouhandiz, die kennen we nog van subsidiedingen met hoofddoeken.

Er staan wat actreutels en muzikanten tussen, allemaal volslagen onbekend behalve Hadewych Minis. Die kent u zeker, zij is de vrouw die klinkt of ze een met mierenzuur ingesmeerde vibrator in een niet nader te noemen lichaamsholte heeft geschoven, en vervolgens de Kruidvat-reclames inschreeuwt. Prima theateractrice trouwens, en hét bewijs dat er alleen iets zinnigs uit de mond van wereldvreemde grachtengordel-actreuteltjes komt als zij een script hebben om uit voor te dragen.

Jörgen Raymann tekende uiteraard, de man die zijn geld verdient met een typetje waarvoor u en ik een beroepsverbod zouden krijgen: de dommige Surinaamse vrouw Tante Es, zó stereotiep dat zij zelfs gespeeld door een neger nog blackface is.

Kno’ledge, de rapper die gewelddadig de Sinterklaasintocht versjteerde en zijn daaropvolgende arrestatie toeschreef aan ‘politiegeweld’, mag niet ontbreken. Dat hij zijn baan als beveiliger kwijtraakte omdat hij zich verzette bij een arrestatie is natuurlijk ook de schuld van Van Musscher en blanke mensen in het algemeen.

Anja Meulenbelt is nog net niet bejaard genoeg om aan een hittegolf te bezwijken, lees ik. En Harriët Duurvoort die daags na de dood van Henriquez op twitter verbaasd constateerde dat ook ‘rechtse mensen’ geschokt waren door de gebeurtenissen, is zelf totaal niet bezwaard om met Hamas-aanbidders geassocieerd te worden. Of met ontsnapte GGZ-klanten die media bedreigen. Verkeerde adres, Frank van der Linde, kun je dan helemaal NIETS goed? Trek een schone luier aan, visualiseer je Veilige Plek en keer even terug naar je Kern. Denk aan je ademoefeningen. Happy thoughts.

Wat een godvergeten stelletje kermisklanten met momentum doet, leest u dus in die oproep. Ze zijn marginaal, het zijn gekkies, iedereen haat ze, ja dat zal wel maar vergis u niet. Tientallen schreeuwers zijn er slechts nodig om opeens Zwarte Piet controversieel te maken. Een aantoonbaar malafide haatmarokkaan heeft beoogd Ombudsman Van Woerkom onherstelbaar beschadigd. En nu zijn ze met hun fakkels en hooivorken uit op het lynchen van Van Musscher en de (Haagse) politie. Een gevaarlijke frame, zeker voor de politiemensen op straat. Kritiek op de politie kan, mag en moet. De dood van Henriquez, lont in het multiculturele kruitvat, koppelen aan een persoon en suggereren dat de oplossing ligt in het verwijderen van die persoon? Onverantwoordelijke ophitsing. Makkelijk scoren, laf en vooral: gevaarlijk.

Beeld cc: Twitter