“Heeej pssssjt. Jai maisje hebben? Moet van regering. Hier, jai kijken lijstje, allemaal maisjes, ies mooi.” En daar komt de Dolle Mina-database van Jet Bussemaker op tafel, een multomap vol geplastificeerde foto’s met CV’s van capabele vrouwmensen, sommige bladzijden plakken een beetje aan elkaar. De minister gaat dames pimpen, moet u weten. Want ze zitten te weinig in de top van het bedrijfsleven, en iedereen weet dat vrouwen die met zijwieltjes in topposities zijn beland, buitengewoon serieus worden genomen.

Over serieus nemen gesproken, als er een keer een mevrouw een fatsoenlijke betrekking heeft gehosseld, op eigen kracht, wordt ze ontslagen omdat ze een bijbaan als SM-escort heeft. Heb je eens een woman on top, een ware Heleen Mees(teres), is het weer niet goed.

Heel gek ideetje hoor. Maar als we werkende vrouwen nou eens gewoon met rust lieten, en ze hetzelfde behandelen als mannen? Ik weet dat het wat onorthodox klinkt, maar probeer het u even voor te stellen. Hetzelfde salaris voor hetzelfde werk, dat is een mooi begin. En dat we dan doen dat topfuncties gaan naar mensen met toptalent en veel inzet. Dus wie wil parttimen, moet niet piepen als hij of zij de boardroom niet haalt. Verder zijn iemands hobbies niet relevant, zolang ze de werkprestaties niet negatief beïnvloeden. Een treintjeszolder bestieren of betalende klanten met een zweepje naar totale bevrediging meppen, allemaal dikke prima.

Zitten we nog met één onoverkomelijk sekseverschil qua voortplanting: wie moeder wordt, is een paar maanden uit de running, wie vader wordt, slechts een paar dagen. En ja, dat heeft invloed op de snelheid waarmee men de carriereladder bestijgt, kunnen we over vrouwenquoteren wat we willen maar tegen Moeder Natuur legt zelfs de meest wensdenkende, militant feministische powervrouw het af.

Het gebrek aan topvrouwen getuigt niet van seksisme, het is een logisch gevolg van de werkmentaliteit van Nederlandse vrouwen (overwegend parttimers) en de biologische realiteit dat vrouwen nou eenmaal kinderen dragen, baren en voeden. Het beruchte ‘glazen plafond’ is een verzonnen barrière. Een excuus voor verwende stampvoetmeisjes die geen keuzes willen maken en dan maar verwachten dat de maatschappij zich aan hen aanpast. Want waarom kunnen zij niet een groot gezin, een topbaan, een sociaal leven en hobbies hebben, mmmh? Schuld van de Old Boys, natuurlijk.

Een minister die met een vrouwenlijst gaat leuren om de quota te halen, kweekt een generatie ‘top’vrouwen die altijd zullen moeten opboksen tegen het beeld dat zij een soort josti-toppers zijn: iedereen weet wel dat ze net effe wat minder goed meekomen maar we vinden ze reuze moedig dat ze het met een beetje hulp toch proberen. Daarom, werkgevers, verkrijg inzage in de Lijst van Jetje en neem geen van die mutsen aan, ooit ever. Vrouwen die dr eigen op zo een lijst laten zetten zijn de ergste seksisten die er zijn. Geef liever die SM-dame van DNB weer een baan, dat lijkt me er eentje die haar eigen boontjes wel kan doppen binnen het old boys network.