Daar staan ze, midden in de supermarkt. Drie gehoofddoekte vrouwen in witte jacks. Zij controleren of de produkten in de schappen wel Judenrein zijn. Zover is het gekomen. Na de explosie van antisemitisme op sociale media van de afgelopen jaren begint dit tuig nu de publieke ruimte op te eisen. Geüniformeerd nog wel, die Weisse Polizei. Nederland anno 2016: controles op Joodse producten. Het liefst zouden ze de zo gehate ‘Made in Israel’-labels vervangen door gele sterren.

Hier is wat wij, Nederlandse burgers die hun buik vol hebben van Jodenhaat, moeten doen: confronteer hen. Op beschaafde wijze en altijd zonder het racisme dat hen kenmerkt. En uiteraard zonder fysiek contact of intimidatie – dat is hun spel. Maar toch confronterend. Laat hen weten dat ze niet welkom zijn in onze supermarkten. Dat wij ditmaal niet roerloos en stil zullen toekijken wanneer zij hun eeuwige vijand, die zolang ook als onze vijand werd gezien, het leven onmogelijk proberen te maken.

Nee, moslims zijn niet ‘nieuwe Joden’, Joden zijn de nieuwe Joden

Laat hen weten dat hun racisme niet gepikt zal worden. Net zoals wij het niet zouden pikken als groepen skinheads in de supermarkten halalprodukten zouden ‘controleren’. Nee, moslims zijn niet ‘nieuwe Joden’, Joden zijn de nieuwe Joden. Al verpakt dit tuig de antisemitische boodschap als ‘antizionisme’ en strijd tegen een verzonnen ‘koloniale uitbuiting’. We trappen er niet in. Wie denken deze idioten wie zij zijn dat zij in supermarkten ‘inspecties’ uitvoeren?

Haatcampagne

En als u toch in de supermarkt bent, zoek dan even uit welke olijven uit Israel komen, welke dadels en welke tomaten. En koop deze, koop Israelisch! Misschien kan de haatclub die achter de labelcampagne zit, de ‘Stichting Diensten en Onderzoek Centrum Palestina’, een lijst met producten leveren, zodat wij precies weten wat te kopen. Dan is haar haatcampagne toch nog ergens goed voor.

Dat is onze verantwoordelijkheid, dat dit eeuwenlang ook door ons vervolgde volk eindelijk een thuis heeft waar het veilig is

Laat zien dat Israel 100 procent bestaansrecht heeft als Joodse staat. Dat is onze verantwoordelijkheid, dat dit eeuwenlang ook door ons vervolgde volk eindelijk een thuis heeft waar het veilig is. Dat wie dat in twijfel trekt en ons probeert te intimideren met virtuele en verbale knokploegen, tegen een muur aanloopt. Wijs hen het gat van de deur.

Mes in de rug

Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de beschamende labelkwestie. Hou goed in de gaten hoe onze partijen hierbij positie kiezen, wie de antisemitische BDS-beweging steunt en Israel een mes in de rug steekt. En of ministers die terecht vinden dat “ja maar” onaanvaardbaar is als het om racisme gaat, geen uitzondering maken voor de oudste, gewelddadigste en best georganiseerde ervan.

Dit is nog maar het begin. Wij weten allemaal waar het eindigt. Niet dit keer. Niet hier.