theme-sticky-logo-alt
cloud-telefonie

Cloud Telefonie vs. Traditionele Telefonie: Wat zijn de Verschillen?

Tegenwoordig vertrouwen bedrijven op twee gangbare zakelijke communicatiesystemen: traditionele telefoonsystemen en cloud telefoonsystemen. Beide zijn in staat om uitstekende communicatie te leveren. Ze hebben echter hun eigen voordelen en beperkingen, en het kiezen van de juiste oplossing voor je bedrijfscommunicatie kan een uitdaging zijn. Hoewel de recente cloud telefoontechnologie flexibiliteit en betaalbaarheid biedt, zijn traditionele vaste telefoons al jaren onze vertrouwde standaard.

Wat is een traditioneel telefoonsysteem?

Het traditionele telefoonsysteem, ook bekend als vaste telefoonlijnen of een telefoonsysteem op locatie, is het standaard telefoniesysteem dat communicatie via een bekabelde verbinding mogelijk maakt. In een traditioneel telefoonsysteem is je telefoon verbonden met openbare netwerken. Deze verbinding vergemakkelijkt het voeren en ontvangen van gesprekken.

Traditionele telefoons bieden functies zoals voicemail, doorschakelen en nummerweergave. Ze staan bekend om hun hoge betrouwbaarheid en veiligheidsaspecten. Deze systemen kunnen echter duur zijn om op te zetten en moeilijk te onderhouden.

Wat is een cloud telefoonsysteem?

telefonie-voip

Cloud telefoonsysteem, ook bekend als VoIP telefoonsysteem en telefonie cloud, is een opkomende technologie die spraak- en berichtendiensten mogelijk maakt via een draadloze netwerkverbinding. Het verbindt je apparaat met het internet om telefoongesprekken te voeren en te ontvangen. Het systeem biedt verschillende functies zoals videoconferenties, gespreksopname en voicemail transcriptie.

In tegenstelling tot traditionele telefoonsystemen is het installeren en onderhouden van een cloudgebaseerd telefoonsysteem kosteneffectiever en handiger. Het biedt een beveiligde netwerkverbinding om te bellen en gebeld te worden. Bovendien heb je voor een telefoonsysteem in de cloud geen fysieke hardware nodig.

Verschil tussen cloudgebaseerde telefoonsystemen & traditionele telefoonsystemen

Zowel cloud-gebaseerde telefoonsystemen als traditionele telefoonsystemen dienen de primaire functie van spraakcommunicatie. Hun operationele methodes, voordelen, functies en algemene gebruikservaring verschillen echter aanzienlijk. Hieronder staan de belangrijkste factoren die deze twee zakelijke telefoonsystemen van elkaar onderscheiden.

1. Mobiliteit en flexibiliteit

De bekabelde verbindingen in traditionele telefoons beperken je tot specifieke fysieke locaties en hardware. Het beperkt de mobiliteit en flexibiliteit en vereist dat je in de buurt van het telefoontoestel bent terwijl je gesprekken voert of ontvangt. Met het moderne VoIP telefoonsysteem heb je daarentegen overal en altijd toegang tot het telefoonsysteem, zolang je maar verbonden bent met het internet.

2. Kosten

Een traditioneel telefoonsysteem is duurder omdat er dure hardware nodig is om op te zetten. Bovendien vereist dit telefoonsysteem op locatie hogere onderhoudskosten, waardoor de kosten nog hoger worden.

Bij zakelijke telefoonsystemen in de cloud daarentegen hoef je geen uitgebreide hardware op te zetten en zijn de onderhoudskosten ook laag. Een gebruiker van een vaste telefooncentrale kan zijn kosten met wel 90% verlagen door simpelweg over te stappen op een telefoonsysteem in de cloud.

3. Betrouwbaarheid

Terwijl traditionele telefoonsystemen koperdraden gebruiken om gesprekken te voeren en te ontvangen, werkt een cloud telefoonsysteem via een netwerkverbinding. Hoewel het gebruik van koperdraden de vaste telefoon betrouwbaar maakt, kunnen verschillende factoren dit gemakkelijk beïnvloeden.

Het cloud telefoonsysteem is daarentegen niet beperkt door fysieke grenzen en zorgt voor ononderbroken communicatiekanalen. Daarom overtreft het de traditionele telefonie volledig op het gebied van betrouwbaarheid.

Samenvattend

Als je de verschillen tussen cloud-gebaseerde telefoonsystemen vergelijkt met traditionele systemen, is het duidelijk dat de eerste aanzienlijke voordelen bieden voor de bedrijven van vandaag en een belangrijke evolutie in communicatietechnologie markeren.

Terwijl het traditionele telefoonsysteem ons al tientallen jaren van dienst is, heeft het in vergelijking met de nieuwe technologie van het cloud telefoonsysteem beperkte mogelijkheden tegen hogere kosten. Cloud telefoondiensten bieden een kosteneffectief telefoonsysteem met geavanceerde functies, schaalbaarheid en verbeterde mobiliteit en flexibiliteit.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1