Angela Jones, de zwarte vrouw die ervan verdacht wordt een racistisch haatmisdrijf te hebben gepleegd tegen een blanke man, is opgepakt. 

 

Gisteren kwam in het nieuws dat een blanke man bij een tankstation werd aangevallen door een woedende zwarte vrouw, die zijn Porsche en zijn boot met een hamer beschadigde en hem tot bloedens toe krabde. De vrouw krijste dat ze ‘fancy white people’ kotsbeu was. Vandaag heeft de politie de vermoedelijke dader opgepakt, de 26-jarige Angela Jones. Bewakingscamera’s bij het tankstation hebben het incident vastgelegd. Hierdoor kon de politie snel de verdachte vrouw opsporen en arresteren.

In de Verenigde Staten zijn de verhoudingen tussen blank en zwart weer enorm gepolariseerd. Zwarte activisten en feministen voeren een kruistocht tegen al dan niet vermeend sociaal onrecht, wat volgens hen vrijwel altijd de schuld is van de geprivilegieerde ‘witte man’. Slachtoffer Bob (die zijn achternaam niet wil noemen) is een witte man en eigenaar van een Porsche, dus staat in die zin symbool voor alles wat deze linkse activisten haten. De politie moet nog onderzoek doen naar de precieze motieven van de vrouw.