Niet alleen in Nederland hebben we ophef over blackface.

 

In Engeland zijn progressieve mensen boos omdat een blanke artieste zich tijdens de Gay Pride in Durham zwart heeft geschminkt om Beyonce te spelen. Dat is racisme, ofzo.

Leanne Harper, een blanke artieste die een Boyence-act speelde, schminkte zich een beetje zwart om meer op de Afro-Amerikaanse zangeres te lijken. Dit schoot progressieve mensen uiteraard in het verkeerde keelgat, want als een blanke zich als een zwarte verkleedt is dat automatisch racisme.

De Durham Pride nam de klachten van de boze progressieven uiteraard heel serieus. Leanne Harper is ook diep door het stof gegaan en heeft alle etnische minderheden die zich gekwetst voelden door haar act haar diepste en meest oprechte excuses aangeboden.

De homobeweging was vroeger nog gezellig. Helaas loopt de homobeweging het gevaar gekaapt te worden door de intersectionelen, die van LGBTQI’s (wellicht ben ik nog een paar letters vergeten) humorloze beroepsgekwetsten willen maken. Wie verlost de homo’s, lesbiennes en travestieten van het intersectionele feminisme?