Critici noemden de top in Helsinki de #TreasonSummit. Donald Trump zou Amerika hebben overgegeven aan Vladimir Poetin.

 

Historicus en Amerika-deskundige Doeko Bosscher zegt tegen Nu.nl dat Poetin mogelijk belastend materiaal over Trump in handen heeft. Sommige mensen speculeren over een ‘golden shower’-opname in een hotel in Moskou, waar Trump seks zou hebben gehad met Russische dames van plezier. Maar mogelijk heeft Poetin gevoelige informatie over Trumps verkiezingsoverwinning in 2016. Tijdens de persconferentie begon Trump weer over de emails van Hillary Clinton.

Sowieso is Trump als leider onvoorspelbaar. Hij schoffeert de NAVO, de EU en de Britse koningin, maar doet amicaal tegen Kim jong-Un en speelt het schoothondje van Poetin. Trump is trots op dit gedrag, want als je niet aan vaste bondgenoten doet en vaste vijanden kun je soms meer bereiken. Niettemin zorgt dit gedrag voor veel hoofdpijn bij de andere landen, die zulke onvoorspelbare politiek niet gewend zijn.

Toen Trump in Groot-Brittannië was lieten de Britten, voor de grap, ballonnen op van Trump als baby in een luier. Trump als Harry Potter zou ook leuk zijn in dit verband. De president is namelijk in een wonderlijke wereld terechtgekomen, vol met nieuwe regels en wetten, die hem soms echt boven de pet lijken te gaan.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube