De in 2015 opgerichte Erdogankrant Yeni Söz lijkt terug te verlangen naar de tijd van de Ottomaanse sultans Mehmet en Süleyman. Turkije kan volgens het dagblad in drie dagen Europa veroveren als het offensief ‘s ochtends wordt gestart. ‘Seit 5:45 Uhr wird jetzt zurückgeschossen!’ Maar dan natuurlijk in het Turks.

 

De bizarre, jingoistische claim van Yeni Söz is gebaseerd op het onderzoek waar ook Opiniez-auteur Frank Berkemeier naar verwees in zijn artikel ‘Politieke elite wil via omvolking van Nederland af’, namelijk hoeveel procent van de Europese bevolking daadwerkelijk bereid is om voor het vaderland te vechten. In Nederland, maar ook in andere Europese landen, ligt dat percentage nogal laag.

Voor de Erdogankrant Yeni Söz is dit hét bewijs dat de Europese naties slap zijn en als het Turkse leger daadwerkelijk een oorlog tegen ons zou beginnen, Europa binnen drie dagen veroverd zal zijn. Om u een beetje gerust te stellen, Adolf Hitler meende in de zomer van 1941 dat hij binnen enkele weken in Moskou zou zijn, maar Operatie Barbarossa verliep toch een beetje anders.

Afbeeldingsresultaat voor hitler paris wikipedia

Maar realisme is de Turkse staatskrant vreemd. Op basis van een analyse van George Friedman van Stratfor, een Amerikaanse denktank, meent Yeni Söz dat Turkije in 2030 het machtigste land ter wereld is geworden. Maar natuurlijk.

Als de Turken besluiten om Europa te veroveren dan kunnen de Turkse overwinnaars meteen al op de eerste dag van hun offensief hun islamitische avondgebed organiseren op Schloss Bellevue, de ambtswoning van de Duitse president. Op de tweede dag kan Rome worden veroverd, waarmee de islam na de verovering van Constantinopel in 1453 weer een enorme symbolische overwinning op het christendom heeft behaald. Op de vraag of Erdogan nog een mooi kiekje van zichzelf maakt bij de Eiffeltoren, net als zijn grote historische voorbeeld, en daarna met de kleinkinderen gratis Disneyland bezoekt, waar Mickey Mouse uiteraard is vervangen door Farfour, daarop geeft de regeringskrant helaas geen antwoord.

 

Afbeeldingen bij tekst: Wikipedia / Wikimedia Commons