Volgens Brynn Tannehill van de Huffington Post zijn de anti-transactivisten die afgelopen weekend de London Pride verstoorden nep. Homofobe Amerikaanse organisaties zouden anti-transactivisten inzetten om mensen in de LGBT+-gemeenschap tegen elkaar uit te spelen. Divide et impera. 

 

De London Pride werd op zaterdag 7 juli opgeschrikt door lesbische anti-transactivisten, die transgenderisme als een aanval op de lesbische identiteit beschouwen. De anti-transactivisten liepen rond met spandoeken waarop stond: ‘Transactivism erases lesbians’ en ‘Lesbian = Female Homosexual’.

In het verhaal van Tannehill staat centraal dat homofobe krachten in de Verenigde Staten, onder andere de website Breitbart, de Heritage Foundation en de Alliance Defending Freedom, de LGBT+-gemeenschap willen verdelen. Ze zouden daarvoor anti-transactivisten betalen die het LGBT+-eenheidsfront doorbreken. Maar of de anti-transactivisten in Londen ook zijn ingehuurd door een homofobe organisatie, dat dat kan Tannehill niet aantonen. Ze laat alleen zien dat dit in de strategie van Amerikaanse reactionairen past, die een cultuuroorlog tegen de LGBT+-idealen voeren.

De actie van de anti-transactivisten, of ze nu echt zijn of nep, speelde reactionairen in ieder geval wel in de kaart. Naar aanleiding van mijn nieuwsberichtje over de gebeurtenissen in Londen schreef Wout Willemsen van De Dagelijkse Standaard een boos stukje, dat niet bepaald complimenteus was naar de dames van de LGBT+-gemeenschap:

Het is namelijk ontzettend frustrerend voor een lesbienne als er een man in vrouwenkleding in de buurt komt en zich aangetrokken voelt tot vrouwen of andere vrouwen aantrekt waar de lesbienne zo op had gehoopt. Dit verkleint haar kans op kinderen eno…wacht… Hierdoor loopt ze misschien wel de lesbische vrouw van haar leven mi…Mhmmm. Wat ís precies het probleem? (…)

Neem deze shitshow alstublieft niet te serieus, het zijn allemaal aandachtsgeile slachtofferrol zoekende mafketels maar zo nu en dan met een schuin oog kijken hoe twee groepen idioten elkaar de tent uitvechten blijft een mooie bron van vermaak.

Tja. Misschien moet een Britse onderzoeksjournalist zich maar eens buigen hierover en kijken wie die dames zijn, die met hun anti-transspandoeken rond liepen. Doorgeslagen feministen bestaan, maar alt-rechts getroll ook. De notoire website 4Chan kwam in het voorjaar met de trollactie #droptheB, omdat bi-seksualiteit van de ‘verkeerde’ veronderstelling zou uitgaan dat er maar twee genders waren. Laten we op onze LGBTQui-vive zijn.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons

Anti-transactivisten protesteren tegen ‘anti-lesbische’ transbeweging