Een nazi-videospel? Rechtsextremisten in Amerika hebben een videospel gemaakt waarin moslims, vluchtelingen, homo’s, zwarten en linkse mensen moeten worden doodgeschoten. 

Het filmpje over dit computerspel kunt u vinden op de neonaziwebsite Daily Stormer, maar het wordt ook aangeprezen door het Alt-Right twitteraccount The Yelutide Tree (@Reactionarytree).

De Alt-Right is de populistische beweging die ontstaan is in reactie op de zogenaamde Social Justice Warriors, de extreemlinkse feministen en activisten die alles en iedereen voor racist, seksist en/of islamofoob uitmaken. Maar net als de SJW’ers radicaliseren veel aanhangers van de Alt-Right in een rap tempo en zijn ze geobsedeerd door Identity Politics. Bovenstaande filmpje, dat niets anders is dan een oproep tot geweld tegen andersdenkenden, andersgelovigen en mensen met een andere huidskleur, is hier het bewijs van.

 

Update (03-01-2017):

Het spel is ook antisemitisch. Behalve de naam Angry Goy (goy is een scheldwoord voor niet-Joden, blijkbaar zijn de makers er trots op niet-Joden te zijn) worden er vanaf 1 minuut 01 joodse bankbewakers met Jodenster afgeknald. Er zijn op Youtube meerdere filmpjes over dit spel online gekomen de laatste dagen. Het slot laat niets aan de verbeelding over. Hitler had volgens de makers gelijk en de Joden zitten achter alle complotten in de wereld.