Jonathan Jennings, een Britse rechts-extremist, is vanwege zijn racistische uitlatingen veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Jennings vond dat moslims gesteriliseerd moesten worden, vond ook dat ze vergast moesten worden en was bovendien van mening dat Adolf Hitler 100 jaar te vroeg geboren was. 

 

Behalve deze racistische uitlatingen riep Jenning ook op tot geweld tegen politici. Hij pleitte er in maart 2017 voor om Gina Miller, die campagne voerde tegen de Brexit, te executeren als een landverrader. Ook riep hij op ‘to Jo Cox’ Labour-leider Jeremy Corbyn. Jo Cox was een Labour-parlementariër die in 2016 werd vermoord door een rechtsextremist.

Na de bomaanslag in Manchester veranderde Jennings zijn profielnaam op sociale media in ‘Muslim Slayer’.  Hij noemde een man die een zwangere vrouw in de buik trapte, zodat ze een miskraam kreeg, een nationale held. Ten slotte deed Jennings ook antisemitische uitlatingen.

Het Youtube-kanaal van Jennings staat nog steeds online. Hierop deelt de rechtsextremistische activist niet alleen zijn eigen boodschap, de White Genocide Podcast, maar ook deelt hij video’s van de uiterst rechtse vlogger Sargon of Akkad en anti-islamactivist Pat Condell.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube