De London Pride werd gisteren opgeschrikt door lesbische anti-transactivisten, die transgenderisme als een aanval op de lesbische identiteit beschouwen. De anti-transactivisten liepen rond met spandoeken waarop stond: ‘Transactivism erases lesbians’ en ‘Lesbian = Female Homosexual’.  

 

De anti-transactivisten stonden vooraan in de optocht. Ze liepen een tijdlang voorop toen de Pride March begon.

 

De LGBT+-organisatie nam snel afstand van de anti-transactivisten.  Ook de roze werkgroepen van de Liberal Democrats en Labour waren verontwaardigd. Een woordvoerder van Labour vond dat deze activisten hun gezicht niet meer mochten laten zien op Pride-manifesties.

Maar wat motiveerde de demonstranten? Tegen Pink News zei een van de lesbische anti-transactivisten:

We want to get the L out of Pride, a man cannot be a lesbian, a person with a penis cannot be a lesbian.

Transgenders zouden de lesbische identiteit bedreigen, omdat een echte lesbienne een homoseksuele vrouw is, een cisgender vrouw.

Volgens een andere activiste zouden transseksuelen lesbiennes onder druk zetten seks met ze te hebben, waar sommige lesbiennes blijkbaar geen zin in hebben omdat een transseksuele vrouw eerst een man is geweest. De lesbische anti-transactivisten worden ook wel terfs genoemd, wat staat voor ‘trans-exclusionary radical feminists’.

De anti-transactivistes deelden ten slotte ook een pamflet uit, waarin ze transseksuelen van een ‘rape culture against lesbians’ beschuldigden. Niet alleen heteroseksuele mannen zouden fout zijn, maar ook transgenders.

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons