The Capital Gazette, een Amerikaanse krant, heeft een aanslag moeten meemaken. De 38-jarige schutter schoot vijf mensen, waarvan vier redactieleden en een verkoopmedewerker, dood. Dit naar aanleiding van een conflict met de krant over een misdaad die hij gepleegd had. Desalniettemin schrijft de krant door.

Jarrod Ramos werd in 2011 veroordeeld voor intimidatie en stalking omdat hij een vrouw waarmee hij jaren geleden contact had uitschold en achterna zat. Ook verspreidde hij slecht nieuws over haar en zocht hij intimiderend contact met vrienden en familie van het slachtoffer.

Ramos werd veroordeeld. Hier schreef The Capital Gazette over, met als titel ‘Jarrod wants to be your friend.’ De krant vroeg de schutter in spé om wederhoor, maar dat was tevergeefs. In plaats daarvan deed hij aangifte wegens laster, hetgeen werd weggehoond door de rechter. ‘Hij begrijpt klaarblijkelijk totaal niet wat laster is – en vooral ook niet wat het niet is,’ schreef de rechter.

Dit leidde tot de verschrikkelijke daad om vijf mensen te vermoorden. Maryland is geschokt en Amerika ook. Desalniettemin is de krant weer strijdvaardig: ‘Verdomme, het is gelukt om te publiceren,’ meldt de krant.

Afbeelding: logo The Capital Gazette