Wetenschapper Eric C. Hendriks, die regelmatig opiniestukken voor NRC-Handelsblad schrijft, heeft de woede van Willem Middelkoop op zijn hals gehaald. 

Voormalig RTL-journalist Middelkoop heeft onlangs het boek Patronen van Bedrog geschreven, samen met Tim Dollee.  De auteurs beweren dat de zogenaamde Deep State in de Verenigde Staten achter veel complotpraktijken en false flag operations zit, met als doel de macht te behouden.

Het boek is door de meeste media genegeerd. Alleen Wierd Duk van De Telegraaf besteedde aandacht aan het boek. Eric C. Hendriks, die vanwege de racistische complottheorieën van Thierry Baudet en Yernaz Ramautarsing zijn lidmaatschap van het Forum voor Democratie heeft opgezegd, heeft in een opinieartikel in het NRC-Handelsblad het boek van Middelkoop en Dollee zeer kritisch besproken. In plaats van deze kritiek proberen te pareren met argumenten besloot Middelkoop het privé-emailadres van Hendriks te publiceren op internet, waar hij zijn volgers oproept om de recensent mailtjes te sturen.

Enkele weken geleden deed Wierd Duk een soortgelijke actie, toen hij zijn volgers op Twitter opriep om zijn ‘stalkers’ lastig te vallen.

Uitgelichte afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons