Rob Jansen (nr. 4 op Utrechtse PVV-lijst) vulde online allemaal formulieren in onder de naam van SP-raadslid Martijn Tonies, met achterlating van zijn mobiele telefoonnummer.

 

Op Twitter kan het er soms heftig aan toe gaan. Dit bleek afgelopen week weer. Een discussie woensdag tussen Rob Jansen, nummer 4 op de PVV-lijst voor Utrechtse gemeenteraad, en Martijn Tonies, SP-raadslid uit Oss, liep uit de hand. Tonies stelde vragen over de Utrechtse PVV-leus ‘Utrecht weer van ons’. Wat betekende dat in de praktijk voor de mensen die niet onder ‘ons’ vallen, wat wil de PVV daarmee gaan doen? Jansen wilde daar echter geen antwoord op geven via twitter. Hij zou wel even bellen.

Rob Jansena

Rond 19:00 uur werd Tonies gebeld door Jansen. Tonies vroeg nogmaals wat de PVV wilde met mensen die niet van ‘ons’ waren. Hier wilde Jansen niet op antwoorden, waarop hij de verbinding verbrak. Tonies werd die avond en nacht enkele keren gebeld. Omdat het een anoniem nummer was, kon Jansen ontkennen dat hij degene was die had gebeld. Jansen had de telefoonnummers van Tonies op Twitter gepubliceerd en het SP-raadslid werd donderdagochtend en vrijdagochtend door allemaal bedrijven gebeld. ‘Toevallig’ waren dit allemaal bedrijven uit Utrecht en omgeving. Zo belden onder meer Florius Hypotheken (Amersfoort), Meus Verzekering (vanuit Utrecht) en de Ooglijn (ook Utrecht). Wat bleek? Jansen had allemaal online formulieren ingevuld onder Tonies naam, met achterlating van het 06-nummer van Tonies. Jansen ontkende officieel dat hij achter deze actie zat en dat hij Tonies midden in de nacht had gebeld, maar twitterde wel ‘ring ring’. Om 5:07 uur in de ochtend.

Rob Jansen1Rob Jansen7

Naar aanleiding van dit verhaal besloot ik Rob Jansen donderdagmiddag op zijn stalkgedrag aan te spreken. Op de PVV-website was zijn emailadres te vinden (geen telefoonnummer uiteraard) en na goed zoeken (er zijn immers meer mensen die Rob Jansen heten)  kon ook zijn Facebookaccount worden achterhaald.

Rob Jansen3a

De Facebookpagina van Rob Jansen. Hij identificeert zich met de kruisvaarders

Via beide kanalen werd er een berichtje naar Jansen gestuurd, waar uiteraard geen antwoord op kwam. Gelukkig was via via een 06-nummer te achterhalen. Ik besloot dit nummer donderdagavond te bellen. De man die ik sprak beweerde tegen mij dat hij niet Rob Jansen heette en bovendien dat ik erg ongelegen belde, want hij was ziek en wilde graag gaan slapen. Ik antwoordde hem dat het maar goed was dat hij niet Jansen was, omdat ik van plan was een kritisch artikel te schrijven over de stalkende PVV-kandidaat te schrijven. Ik wenste hem daarna een goede nacht.

Utregvanons1

Vervolgens werd het leuk. Martijn Tonies DM’de mij dat Rob Jansen zijn twitteraccount (@RobJansen_pvv ) had verwijderd. Ook zijn Facebookaccount (https://www.facebook.com/moshimosh123) en de website van zijn bedrijf (uit fatsoen zal ik deze niet noemen) gingen opeens off-line en als klap op de vuurpijl werd de foto van onze telefoonkruisvaarder verwijderd op de Utrechtse PVV-pagina (https://utrecht.pvv.nl/component/content/article/2-uncategorised/15-rob-jansen-kandidaat-4). Van Twitter kon Jansen echter niet afblijven. Hij twitterde heel even onder de naam @utregvanons, om vervolgens weer onder zijn oude naam te twitteren. Ofschoon ik geen twittercontact met Rob Jansen heb gehad heeft hij mij wel geblokkeerd.

Henk van Deun, lijsttrekker van de PVV, is om tekst en uitleg gevraagd. Wat vindt hij van het stalkgedrag van de nummer 4 op zijn lijst? Gaat hij hem hierop aanspreken? En valt Rob Jansen als kandidaat wel te handhaven? Van Deun is een mail gestuurd met documentatie, maar hij wilde vervolgens geen reactie geven.

 

 

Rob Jansen schrijft over zichzelf op de pagina van de PVV Utrecht

Ik wil me dienstbaar opstellen aan onze kiezers. Me sterk maken voor een veilig Utrecht. Er moet gestopt worden met het verspillen van geld aan onnozele subsidies. Geen bed, bad, brood. Ik kies voor de 3 andere B. Back By Boat. Ik pleit voor meer geld naar de zorg en veiligheid, beter onderwijs, meer politie op straat en ik pleit voor een zero tolerance beleid voor straat hufters. De politiek moet meer en beter luisteren naar de burger, laagdrempelig en benaderbaar zijn. Ik ga niet voor een kleine verschuiving! Ik ga voor een grote verandering. Ik ga voor een prettig betaalbaar Utrecht. Ik ga voor een grote partij voor de Vrijheid. Zodat er echt iets gaat veranderen.

 

Rob Jansen4

Rob Jansen doet graag geharnaste uitspraken

 

Rob Jansen5

Rob Jansen is geen fan van Barack Obama en noemt de zwarte president een aap

 

Uitgelichte afbeelding: de kandidaat-raadsleden van PVV Utrecht. Rob Jansen is de tweede man rechts. Bron: https://twitter.com/geertwilderspvv/status/953661101916545026