De zogenoemde ”treitervlogger” Ismaïl Ilgun uit Zaanstad staat sinds vandaag op de loonlijst van het Algemeen Dagblad. Voor de krant mag hij op zoek naar ”inspirerende verhalen”. Een tenenkrommende eer voor een jongen die bekend is geworden door middel van het treiteren en bedreigen van politieagenten en raadsleden.

Ilgun heeft in de nasleep van de ophef rond zijn persoon destijds al ongekend veel media-aandacht gekregen. Het grootste gedeelte van die aandacht bestond uit kritiek en terechte verwijten, maar hemeltergend genoeg waren er ook hele volksstammen die zijn gedrag goedpraatten en relativeerden. Nu doet het Algemeen Dagblad er maanden later nog een schepje bovenop door hem doodleuk een baan aan te bieden.

Je zou het natuurlijk als een positieve ontwikkeling kunnen beschouwen dat Ilgun nu gaat werken voor zijn geld, maar in dit geval gaat het om een functie die hij direct te danken heeft aan weerzinwekkend wangedrag en criminele acties. Slecht gedrag wordt beloond.

Het is maar goed dat ondergetekende voornemens is zijn leven lang bewust kinderloos te blijven, want het was een hele kluif geweest het kroost uit te leggen dat je dankzij het bedreigen, intimideren en voor schut zetten van politieagenten en gemeenteraadsleden een baan krijgt aangeboden bij een landelijke krant.

De enige vrolijke ironie in het verhaal is nog dat Ilgun nu een directe collega is van Wierd Duk.