Politiek café The Black Vote wordt een links feestje van zelfbevestiging in slachtofferschap.  Yernaz Ramautarsing mag niet komen. 

 

Op 25 februari wordt een in Amsterdam een politiek café georganiseerd over ‘The Black Vote’.  Uiteraard is Sylvana Simons van Artikel1 van de partij – mijn vermoeden is dat die avond helemaal om haar draaien zal – en daarnaast heb je Don Ceder (nr. 7 ChristenUnie), Gladys Albitrouw (nr. 4 DENK), Amma Asante (nr. 36 PvdA), Mpanzu Bamenga (nr. 37 D66) en Alphonse Muambi (nr. 46 GroenLinks). Afgezien dus van Don Ceder, Gladys Albitrouw en natuurlijk Sylvana Simons herself maakt niemand enige kans om op 15 maart in de Tweede Kamer te worden gekozen. Vooral de lage plaats van Alphonse Muambi verbaast mij. GroenLinks is, op Artikel1 en DENK na natuurlijk, toch de meest multiculturele partij van Nederland? Of belijden ze dit alleen met de mond en is GroenLinks in werkelijkheid een partij voor witte feministen, hipsters en andere Grachtengordelbewoners? De hashtag #GroenLinkssowhite zag ik niet voor niets voorbijkomen op twitter (twee keer door mijzelf gemaakt trouwens, om lekker te treiteren).

Grote afwezige op dit debat is Yernaz Ramautarsing, die op nr. 9 van de lijst van het Forum van Democratie staat. Natuurlijk komt hij niet in de Tweede Kamer, maar dat komen (de meeste van die) andere kandidaten ook niet. Yernaz Ramautarsing is een Hindoestaanse Surinaamse Nederlander. Daarnaast is hij behoorlijk rechts. Het lijkt erop dat het politiek café The Black Vote een exclusief links feestje is, alleen voor ‘echte’ zwarten.

In mijn kennissenkring heeft Yernaz Ramautarsing als bijnaam de Rand-debiel, omdat hij zweert bij Atlas Shuggred van Ayn Rand. Met zijn radicale libertarische ideeën – vrij wapenbezit, afschaffing van de EU en natuurlijk zijn keuze voor de partij van Thierry Baudet – doet Ramautarsing bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Maar binnen de zwarte gemeenschap in Nederland komt hij wel met een verfrissend geluid, want Ramautarsing moet terecht helemaal niets hebben van opgeklopte raciale tegenstellingen en het zwelgen in slachtofferschap. Zullen de organisatoren van het politiek café bang zijn dat Ramautarsing dingen zegt die het heilige geloof hierin aan het wankelen brengen?

Yernaz Ramautarsing maakte zich terecht boos dat hij niet werd uitgenodigd. Maar linkse zwarte opiniemakers steken hier de draak mee. Want hij heeft een andere mening en moet daarom monddood worden gemaakt. Kiza Magendane, voormalig CDJA’er, inmiddels Jonge Socialist, zette op Facebook de persoonlijke aanval in op  Yernaz Ramautarsing. De FvD-kandidaat is fout, want hij is niet tegen ‘Zwarte Piet’. Hij werd hierbij gesteund door de racistische activist Mitchell Esajas van het New Urban Collective, die er ooit voor pleitte het universitaire curriculum zo veel mogelijk van ‘witte’ wetenschappers te zuiveren. Esajas, die de wereld in goed (zwart) en kwaad (wit) indeelt, noemde Surinaamse Nederlanders die op de PVV stemmen ‘donkerwit’. De kleur ‘wit’ (in normaal Nederlands dus blank) om andersdenkenden zwart te maken. Het zou hilarisch zijn, als het niet serieus bedoeld was.

Vrij naar het apocriefe citaat van Winston Churchill: De racisten van de toekomst zullen zichzelf antiracisten noemen.