Ophef: Catherine Keyl zou door Sunny Bergman de mond zijn gesnoerd tijdens de voorbereiding op DWDD. Dat beweert de televisiemevrouw in ieder geval in haar column in De Telegraaf. Sunny Bergman schrijft op haar Facebookwall echter een hele andere versie van de gebeurtenissen. Keyl liet in haar column weg dat ze het over ‘Marokkaantjes’ had.

De discussie ging over topless zonnen en zwemmen. Sunny Bergman vindt het niet fijn dat topless-activiteiten voor vrouwen in de taboesfeer verdwijnen, maar wil niet ‘islamisering’ de schuld geven, omdat ze dat racistisch vindt. Keyl begon, aldus haar eigen column, over met stenen gooiende jongens op scooters, zonder hun etniciteit te noemen. Bergman zou hier vinnig op hebben gereageerd met de mededeling dat ze in een antiracismecommissie zit en Keyls woorden zou bestrijden.

Sunny Bergman schrijft op haar FB-pagina echter dat Keyl het niet had over ‘jongens op scooters’ maar over ‘Marokkaantjes op scooters’. Heel iets anders dus. Keyl liegt dus, aldus Bergman. Keyl wilde de topless-discussie framen als een Marokkanenprobleem. Dat vond Bergman ‘geniepig’.

Sunny Bergman1