Hoofdofficier van Justitie Bart Nieuwenhuizen roept op om geen fop-aangiftes meer te doen. Naar aanleiding van onder andere de aangifte van Thierry Baudet tegen Kajsa Ollongren schreef hij een column in Omroep West.

Het is niet onbekend dat aangiftes door politici vaak te doen zijn om aandacht. Zo deed Wilders al eerder aangifte tegen Rutte wegens vermeende discriminatie en lijkt Baudet dezelfde weg te zijn ingeslagen. “Dat gebeurt in de politiek, van de plaatselijke tot de landelijke politiek aan toe. Activisten die aangifte doen, niet omdat ze willen dat er recht gedaan wordt, maar omdat ze aandacht willen,” zegt Nieuwenhuizen. “Bingo voor de activist!”

Niet alleen effectueren de nep-aangiftes in inflatie van de waarde van een aangifte, bovendien kost het Justitie klauwen met tijd. “Drukbezette officieren van justitie moeten al die fop-aangiftes serieus beoordelen en bekijken. En serieus beargumenteren wat met zo’n aangifte na juridische bestudering wel of niet gedaan moet worden.”

Kortom, geef geen aandacht meer aan de huichelarij van politici die nep-aangiftes doen. Ze zijn immers alleen uit op aandacht, dus daarom moeten we hun bestrijden met wat ze het meest vrezen: Laten we zwijgen als het graf.

Afbeelding: Wikipedia, Wikimedia Commons