Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie pleit voor -christelijker kan het bijna niet- genade. Niet voor Dotan zijn leugens, maar wel voor die van VVD’er Halbe Zijlstra. Zijlstra verloor zijn positie als minister door te liegen dat hij in Rusland bij Putin was geweest. Nu wil de ex-politicus een baan bij de Wereldbank. Tom-Jan Meeus schreef een brief waarin hij tot vergiffenis opriep en Zijlstra de baan gunde, hetgeen Seegers beaamde op Twitter.

 

Het probleem ligt niet zozeer bij Meeus, wel bij politicus Seegers. Op zichzelf lijkt er weinig mis met vergiffenis vragen, maar de hypocrisie is onmetelijk.

 

In plaats van vluchtelingen die nog steeds stervende zijn in Griekenland vergiffenis te gunnen en naar Europa te halen, steunt dit kabinet waar de CU van uitmaakt om ze nog steeds te laten lijden. En hoe zit het met mensen die belastingfraude plegen? Moeten die ook vergeven worden om hun leugen?

Er vallen veel voorbeelden te noemen van mensen die eerder genade verdienen dan Zijlstra. Seegers bewijst hoe wereldvreemd zijn christelijke politiek is.

 

Afbeelding: Flickr