Een helaas typisch Amerikaans fenomeen heeft het Nederlands grondgebied betreden. Op een school in Roermond was deze morgen een schietincident. De dader was een 16-jarige jongen.

Op het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) ‘de Donderberg’ in Roermond loste de dader enkele schoten. Ook had hij een bijl bij zich. Niemand is gewond geraakt. Hij schoot zowel binnenin als buiten de school. Leraren probeerden in gesprek met hem te blijven totdat de politie binnen enkele minuten arriveerde.

Wat het motief is, is nog onbekend. Mogelijk gaat het om een ruzie tussen de dader en een scholier van de school voor speciaal onderwijs. De school zelf wil nog niet ingaan op het incident.

Deze school shootings zijn gelukkig zeldzaam in Nederland. De vorige was in januari 2004 toen een leerling de conrector van het Haagse Terra College doodschoot. De scholier was boos toen hem een schorsing boven het hoofd hing. Wel zijn er meerdere steekincidenten door de jaren heen geweest waarbij het slachtoffer is te komen overlijden.

Afbeelding: Pxhere