Rutger van den Noort stopt met opinie maken. Hij wil, net als Wouter Bos, meer tijd besteden aan zijn gezin.

 

Rutger van den Noort, ondernemer, opiniemaker en initiatiefnemer van De Nederlandse Leeuw, gooit de handdoek in de ring. Hij stopt met opinie maken. Hij geeft zijn columns bij de rechtse website Opiniez en het christelijke Reformatorisch Dagblad op. Ook stopt hij met twitteren.

Voor Jalta schreef Van den Noort een tijdlang over economische onderwerpen. Toen hij in de zomer van 2016 Jalta verruilde voor Opiniez gingen zijn columns echter voornamelijk over politiek, waar Van den Noort nogal radicale standpunten over bleek te hebben. Hij filosofeerde onder andere over de mogelijkheid van een staatsgreep in ons land.

Bekendheid kreeg Van den Noort vervolgens als initiatiefnemer van het controversiële platform De Nederlandse Leeuw, dat neutraal zegt te zijn maar over maatschappelijke vraagstukken wil discussiëren vanuit uiterst rechts perspectief. Chris Aalberts, die de bijeenkomst fileerde, voorspelde gisteren dat het wellicht blijft bij deze ene bijeenkomst van 19 januari over migratie.

Blijkbaar heeft Aalberts sneller gelijk gekregen dan hij zelf misschien had verwacht. Rutger van den Noort draagt namelijk ook zijn voorzitterschap van De Nederlandse Leeuw aan iemand anders over. In zijn artikel op Opiniez wordt niet verteld aan wie. Zal er überhaupt een opvolger zijn? Of stopt De Nederlandse Leeuw er straks definitief mee?

Hoewel diverse media schreven dat alle 2000 kaartjes waren uitverkocht werd er niet bij vermeld dat tot vlak voor het evenement zelf de teller een lange tijd bleef steken op 1300 verkochte kaartjes. Hoe kunnen de 700 kaartjes opeens wel verkocht zijn? Er zijn ook nogal wat kaarten gratis weggeven, onder andere aan de FvD-jongeren.

Rutger van den Noort is van het alles of niets. Hij wilde of zich volledig op het politieke debat storten, of rigoureus met alles kappen. Een beetje meedoen was voor hem geen optie.