De Gele Hesjes in Nederland worden steeds openlijker fascistisch.

 

Natuurlijk moet je niet meteen gaan godwinnen, maar de Gele Hesjes Nederland doen hun best om zo fout mogelijk over te komen. Niet alleen doen PVV’er en potenrammer Henk Bres en Pegida-voorzitter en vluchtelingenjager (en BBQ-demonstrant) Edwin van Wagensveld aan de Gele Hesjes mee, maar ook wordt er vanuit de hoek van de Gele Hesjes haat gezaaid tegen migranten, gepleit voor de doodstraf en last but not least plaatste iemand op een chatgroep antisemitische complottheorieën.

Het Twitteraccount van de Bewegung slingerde onderstaande bericht eergisteren de wereld in. Het is de retoriek van de NSDAP, die een Volksgemeinschaft voorstond: Ein Volk, ein Reich, ein Führer. Communisten, Joden en andere Novemberverbrecher stonden deze eenheid in de weg. In 1933 werd het Duitse volk na Hitlers Machtergreifung echter gelijkgeschakeld, werden communisten en andere politieke tegenstanders naar concentratiekampen gestuurd en konden de nationaal-socialistische arbeiders eindelijk hun Volkswagen Kever kopen en op vakantie met Kraft durch Freude.

PvdA-coryfee Willem Minderhout sprak over de Rudolf Hesjes, in reactie op een artikel van mijn hand waarin ik wees op antisemitische berichten in een chatgroep van de Gele Hesjes. Die naam moeten we er in houden.

Afbeelding: Wikipedia / Wikimedia Commons