De extreemrechtse anti-islambeweging Pegida wil tijdens de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, varkens roosteren bij een moskee. Volgens de islam zijn varkens onreine dieren.

 

Het barbecueprotest moet beginnen op 4 juni aanvangen bij de Utrechtse Ulu Camii Moskee. Andere steden die worden aangedaan zijn Arnhem, Gouda, Rotterdam en Den Haag.

De demonstranten moeten zelf een plastic bordje, bekertje en bestek meenemen. Ook moeten ze zelf voor drank zorgen. Geen alcohol, want dat is verboden tijdens demonstraties. Pegida-activisten vinden dat ze mogen demonstreren op deze manier, want dat mogen anti Zwart Piet-activisten ook:

Wanneer Anti Zwarte Pieten prominent mogen demonstreren tijdens de intocht,in #dokkum, moet een prominente plek voor de moskee tijdens de Ramadan ook mogelijk zijn!

Bizar, want de ‘Anti Zwarte Pieten’ werden dankzij die oproep van de Friese onderneemster toch tegengehouden voordat ze Dokkum bereikten?

Normaal ben ik voor de vrijheid van demonstreren, maar voor de deur van een moskee tijdens de voor moslims heilige vastenmaand ramadan varkens aan het spit rijgen is een misselijke provocatie, die de openbare orde bedreigt. Politie en justitie moeten ingrijpen om dit te voorkomen. In plaats van varkensvlees te eten zouden de randdebielen van Pegida tijdens de Ramadan eigenlijk een tijdje op water en brood moeten zitten.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons