Ook in Kampen gebeurt nog wel eens wat. De PvdA vindt, bij monde van raadslid Manfred Haveman, dat de gemeente alleen nog maar alcoholvrije borrels mag organiseren. Bier en wijn moeten in de ban worden gedaan.

 

Ongelooflijk. Niet DENK of NIDA, BIJ1, GroenLinks of de Partij voor de Dieren, maar een lokale fractie van de Partij van de Arbeid stelt de benepen bierban voor. De PvdA is weliswaar links, maar deze vorm van kleinzielig moralisme verwacht je meer van de fringe parties. Maar met slechts 9 zetels in de Tweede Kamer is de PvdA misschien ook een fringe party geworden.

Het Kamper PvdA-raadslid Haverman vertelt aan regionale krant De Stentor:

Het gaat om het signaal dat je afgeeft. Ik denk dat wij als raadsleden onze grenzen kennen, maar anderen kennen die niet. Vroeger was roken tijdens een vergadering normaal. Daar hoef je nu niet meer mee aan te komen. Alcohol heeft wat ons betreft hetzelfde pad voor de boeg. Het is gewoon rotzooi. Dankzij de wetenschap weten we wat het met hersens doet, zeker die nog in ontwikkeling zijn.

Volgens het PvdA-raadslid is de maatschappelijk acceptatie van het drinken van alcohol groot, en dat is niet terecht. Haverman is echter van mening dat hij niet aan betuttelen is. Hij drinkt thuis namelijk ook wel eens een biertje.

 

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons