De populistische omroep PowNed vindt het blijkbaar heel grappig dat er een Syrische vluchteling verdronken is in een Nederlands zwembad. 

Even los van hoe je over de vluchtelingencrisis denkt, de dood van deze zestienjarige Syrische jongen is natuurlijk ontzettend tragisch. Maar de populistische zender PowNed ziet hier blijkbaar wel de lol van in en trapt de nabestaanden van deze jongen nog even flink na. Een anonieme auteur van de redactie van de omroep schrijft in een nieuwsberichtje: ‘Syrische vluchteling kopje onder in zwembad Venlo’.

Het blijft echter niet bij deze achterlijke kop. Volgens de redactie van PowNed is het de stomme schuld van de jongen zelf, die immers niet kon zwemmen en was gewaarschuwd. Eigen schuld, dikke bult. Het is volgens PowNed ook niet erg dat de jongen verdronken is, maar door te verdrinken heeft hij ‘bezoekers van het Buitenbad Groot Venlo gisteren een vervelende dag bezorgd’. Hoe krijg je dit in godsnaam uit je pen?  En volgens PowNed zijn de mensen van het zwembad uiteraard nergens verantwoordelijk voor. Ik citeer:

Het incident is inmiddels onder de aandacht gekomen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond, dat zwemlessen voor migranten verplicht wil stellen.

Volgens Alice Schols van de KNZB is de dood van de jongen trouwens ook gewoon UW stomme hypertolerante Nederlandse schuld. “Omdat wij wél kunnen zwemmen en bij goed weer graag een dagje in het water vertoeven, lijkt het voor vluchtelingen alsof zwemmen heel gemakkelijk is. “Dan denken ze: o, dit kan ik ook.” Zelf nadenken en vooral luisteren is iets waar deze categorie mensen blijkbaar grote moeite mee heeft.

Het is niet de eerste keer dat er een kansenparel om het leven komt in een Nederlands zwembad. Twee jaar geleden verdronk de Syrische Salam (die ook al niet kon zwemmen) tijdens schoolzwemmen. De dood van het 9-jarige meisje werd destijds in de schoenen geschoven van drie begeleiders, die voor hun onoplettendheid zestig uur werkstraf kregen opgelegd.

De zogenaamde lollige stijl, Reviaanse ironie, maskeert een door en door racistisch wereldbeeld. De anonieme auteur van het stukje schrijft nog net niet dat het eigenlijk best wel goed is dat er vluchtelingen verdrinken in onze zwembaden, omdat de gevreesde homeopathische verdunning van ons Nederlandse volk er dan niet komt, de omvolking, de witte genocide. Want stel je voor dat vluchtelingen zwemles krijgen, gratis, dan wil ‘deze categorie mensen’ die blijkbaar niet in staat tot ‘zelf nadenken en vooral luisteren’ ook een kleurentelevisie en al die andere dingen, gratis. En gaan ze aan ‘onze’ meisjes zitten. Maar gelukkig is er nu een potentiële rapefugee minder. De bezorgde burger gaat nu met een goed gevoel naar bed.

Vorig jaar verdronk er trouwens ook een vluchtelingenmeisje van negen. Is dat misschien wel erg volgens PowNed? Welnee, ze is maar een ‘kansenparel’, Reviaanse ironie voor een minderwaardige allochtoon. Weet je wat volgens PowNed erg is? Dat die begeleiders een taakstraf krijgen. Want domme kansenparels die niet willen nadenken of luisteren, die verdienen het eigenlijk om te verzuipen.

Onze feministische vriendinnen waren heel boos op GeenStijl, vanwege de verkrachtingsfantasieën. Ik vind dit soort haatstukjes, waarin het tragisch overlijden van kinderen blijkbaar heel grappig is, nog een graadje erger.

Het lidmaatschap van PowNed geldt tot wederopzegging. Opzegging van het lidmaatschap kan plaatsvinden zowel door het lid als door PowNed, tegen het einde van een kalenderjaar, met inachtneming van een opzegtermijn van één kalendermaand. Opzeggen kan per post naar PowNed, Postbus 2824, 1000 CV Amsterdam of per mail secretariaat@powned.tv

 

PS

Mocht Pownews het artikel verwijderen, dan hebben we gelukkig de foto’s nog

PowNews vluchteling